NASLOVNICASPORT

Stotine djece i mladih trčalo na Krosu grada Slatine

Jučer je održan Kros grada Slatine. Ovaj veliki sportski događaj na kojem je trčalo oko 1 000 djece i mladih došao je kao svojevrstan nasljednik Utrka ulicama grada, a istog su odlično organizirali Atletski klub Slatina i Zajednica športskih udruga Slatine uz svesrdnu pomoć Grada Slatine, nastavnika tjelesnog odgoja, nastavnika, djece, ravnatelja i ravnateljica svih slatinskih škola i vrtića, brojnih volontera, djelatnika Gradskog društva Crvenog križa, Hitne pomoći, Udruge osoba s invaliditetom Slatine te mnogih drugih.

Povod održavanju ovog Krosa bilo je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta i početka nastavne godine.

Kros grada Slatine, odnosno čak 23 utrke istog trčale su se na odlično uređenim stazama na igralištu Osnovne škole Eugena Kumičića. Pravo osvježenje među brojnim  utrkama bilo je i  natjecanje osoba s invaliditetom u bacanju vortexa. S nekoliko prigodnih riječi ovaj pravi festival sporta otvorio je predsjednik Zajednice športskih udruga Slatine Davor Butorac koji je ujedno zajedno s ravnateljicama škola i vrtića, dogradonačelnicom Sanjom Mrzljak Jovanić,  te tajnikom ZŠU Željkom Stipanićem i uručivao medalje najuspješnijim pojedincima. Nimalo lak gotovo četverosatni program vješto je u ulozi voditeljice odradila Helena Hegediš.

S obzirom da se rezultati još obrađuju mi vam za početak donosimo oveću galeriju fotografija s ovog prvog izdanja slatinskog Krosa, a spomenute rezultate svih kategorija nadamo se u toku dana…
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button