Home / NASLOVNICA / Stipendije Grada Slatine

Stipendije Grada Slatine

Budući da nova školska godina 2018./2019.  uskoro započinje te su pripreme u punom jeku, podsjećamo da je Gradsko vijeće Grada Slatine na 10. sjednici održanoj 4. lipnja 2018. godine, donijelo Odluku o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine.

Odlukom o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine uvedena je potpora darovitim učenicima srednjih škola i studentima, studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja kao i športska stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Slatine.

Stipendije darovitim učenicima dodijelit će se u iznosu od 200,00 kuna mjesečno.

Sukladno Odluci Stipendije će se dodijeliti najboljem učeniku Osnovne škole Eugena Kumičića, Osnovne škole Josipa Kozarca te najboljem učeniku prvog, drugog i trećeg razreda srednjih škola na području Grada Slatine.

Športske stipendije učenika i studenata dodjeljivat će se, nakon provedenog javnog natječaja,  neovisno o socijalnom statusu kandidata i općem uspjehu u školovanju u iznosu od 200,00 kuna za učenike te 1.000,00 kuna za studente.

Stipendije za darovite studente dodjeljivat će se, nakon provedenog javnog natječaja,  neovisno o socijalnom statusu kandidata u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno.

Studentske stipendije za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja dodjeljivat će se, nakon provedenog javnog natječaja, a iznosit će 1.000,00 kuna mjesečno.

Dosadašnji cenzus od 2.000,00 kuna po članu kućanstva podigao se na razinu minimalne neto plaće u Republici Hrvatskoj.

Odluka je objavljena u Službenog glasniku Grada Slatine broj 3/2018. godine. (Izvor: Grad Slatina)

Službeni-glasnik-Grada-Slatine-broj-3-2018.-1

 

x

Check Also

Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa

U srijedu 16. siječnja započela je velika devetnica – Devet srijeda sv. Josipu i završit ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org