DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Stigli bicikli za projekt Udruge osoba s invaliditetom „Zaželi-poželi“

U realizaciju projekta „Zaželi-poželi“ Udruga osoba s invaliditetom Slatina krenula je 14.prosinca 2018.

Projekt ”Zaželi poželi” program je za zapošljavanje žena, prema Ugovoru s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga osoba s invaliditetom Slatina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku potporu u iznosu od 1.644.422,42 kn bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu financiranja od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim je nakon raspisivanja natječaja i posljedične potrebite obuke zaposleno 10 žena starijih od 50 godina. One skrbe za 40 korisnika natječaja, pomažu im u kući i rade sve ostale poslove kako bi im olakšale životne potrebe. Radi se o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.

Cilj projekta je osigurati pripadnicama ciljane skupine rast samopouzdanja i motivacije, te smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva krajnjim korisnicima.

Danas je u okviru spomenutoga projekta UOSI Slatina organizirala dodjelu bicikala ženama, djelatnicama, koje će sada svoj posao obilaska korisnika lakše i brže odrađivati. Bicikle je ženama zaposlenim na projektu uručila osobno predsjednica slatinske UOSI Diana Zelenka.

U projekt je uključeno deset djelatnica kojima su danas dodijeljeni bicikli u vrijednosti 15 000 kuna, predviđenih i osiguranih projektom koji će potrajati do ožujka 2021.

Bicikli su trajno vlasništvo udruge.

(tks/Foto: dj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button