KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Stigao kalendar za iduću školsku godinu: U školske klupe 6. rujna, kraj nastave je 21. lipnja

Nastava u idućoj školskoj 2021./2022. godini počinje u ponedjeljak 6. rujna, a završava u utorak 21. lipnja 2022. godine, odnosno za maturante u srijedu 25. svibnja 2022. godine, piše Slobodna Dalmacija. Učenici osnovnih i srednjih škola u cijeloj zemlji i iduće će školske godine imati jesenske, zimske i proljetne praznike, a zimski praznici planirani su u dva dijela – prvi dio oko Božića i Nove godine, a drugi krajem veljače iduće godine.

U novoobjavljenom kalendaru Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022., tako se navodi kako prvo polugodište završava u četvrtak 23. prosinca. Prije toga, učenici će početkom studenoga na kraći jesenski odmor, koji je planiran za utorak 2. studenoga te srijedu 3. studenoga. S obzirom na to da je u ponedjeljak 1. studenoga neradni blagdan Svih svetih, a prije toga vikend, učenici će na jesenskom odmoru biti pet dana, a na nastavu se vraćaju u četvrtak 4. studenoga 2021. Drugi dio zimskog odmora, u trajanju od tjedan dana, pada od 21. do 25. veljače, a učenici se u školske klupe vraćaju u ponedjeljak 28. veljače 2022. Podsjetimo i kako je kalendarom za aktualnu školsku 2020./2021. godinu bilo predviđeno da se zimski praznici održe u dva dijela. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke slike krajem prošle godine donesena je odluka da učenici ipak na zimskom odmoru ostanu odjednom, to jest u komadu od tri tjedna.

Proljetni praznici, vezani uz blagdan Uskrsa, iduće školske godine počinju na Veliki četvrtak, 14. travnja, a završavaju tjedan dana nakon toga, u petak 22. travnja 2022. Nastava ponovno počinje u ponedjeljak 25. travnja. Prvi dio zimskih praznika trajat će dva tjedna, od 24. prosinca ove do 7. siječnja iduće godine, s tim da nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 10. siječnja. (www.jutarnji.hr/Foto: ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button