DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

Startala nova sezona Divlje trening lige

Prošle godine skupina rekreativaca trkača iz Slatine pokrenula je tzv. divlju ligu trčanja.

Radi se o susretima trkača na koji su dolazili i brojni ljubitelji u trčanje iz svih krajeva Slavonije kako bi zajedno družeći se trčali slatinskom prirodom. Taj društveni hvalevrijedan građanski projekt nastavlja se i ove godine. Prvi od pet takvih zakazanih susreta pod imenom “Bunarić 2024.” održao se danas, a odaziv je bio rekordan (!). Vidjeli smo tu dobro poznata lica brojnih Slatinčana među kojima su bila i ona Borisa i Danila, glavnih “krivaca” za cijeli ovaj događaj, a registracije automobila otkrile su da ponovno nije izostao dolazak gostiju iz bliže i daljnje okolice.

Nova sezona Divlje lige donijela je i jedan novitet. Naime, sudionici mogu birati između dvije staze. Tako je danas prva skupina od 13 trkača u 9 sati krenula trčati distancu od 20 kilometara, a na pola puta u 10 sati pridružila joj se još veća skupina od 15 rekreativaca koja se odlučila poći na kraću stazu od 10 kilometara. Tempo trčanja prilagođen je najsporijem sudioniku pa je i to odlična pozivnica za sve one koji žele uživati u prirodi, rekreaciji i još boljem društvu da se u nadolazećim vikendima priključe još jednoj Divljoj trening trail ligi Slatina.

Detaljnije informacije o ligi mogu se pronaći na Facebook stranici Divlja trening liga Slatina, kao i na portalu Planinarimo info.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button