NASLOVNICASPORT

Staro društvo u polufinalu Staroškolskog

Na turniru hrabro zaigrala i Gradska uprava zajedno s gradonačelnikom Ostrošićem

Utakmicama po skupinama započeo je malonogometni turnir ” Staroškolsko 2017”, a kojeg četvrtu godinu za redom u sklopu proslave Dana grada organizira MNK Slatina. Solidno popunjene tribine legendarnog staroškolskog igrališta mogle su vidjeti nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a četiri ekipe koje su imale najviše razloga za slavlje su Last baj baj, Mars napada, Enigma i Hrvači koje su trijumfiravši u svojim skupinama izborile ulaznice za današnje (petak 1.9) polufinale. Osim navedenih i inače favoriziranih ekipa veseli što su na turniru igrale i ekipe nekoliko slatinskih radnih kolektiva.  Svakako pozitivno iznenađenje je bilo i to što je na turniru hrabro nastupila i ekipa Gradske uprave i to na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem, bez obzira što je znala da će uglavnom biti ”topovsko meso” etabliranim futsal majstorima Marsa napada i fizički uvijek zavidno spremnim slatinskim rukometašima skrivenim pod imenom Pizzerije Ivona. Uglavnom, lijepo je bilo vidjeti na terenu ”ljute neprijatelje” iz gradskog vijeća u istom dresu sa istim zajedničkim ciljem. Ipak u toj skupini Mars napada neokrznut je prošao dalje predstavivši i nova imena u već ionako uigranom sastavu, Vukomanovića, Ibričića i strijelca Gibera.

Nabrijani ogled Last baj baja i Policije odlučivao je o pobjedniku skupine B. Policajci su u svoje dvije utakmice, gledajući taktičko postavljanje i automatizam u igri,  pokazali možda i najviše, no božica Fortuna definitivno nije bila njihov saveznik. Naime doslovno u posljednjoj sekundi Last baj baj je imao korner, a oštru loptu u vlastitu mrežu nes(p)retno skreće Makar i Last baj baj izjednačuje te šestercima trasira put u polufinale.

Tempirana bomba zvana Enigma ovaj je put ostala neaktivirana, na nesreću protivnika, Gornjeg Miholjca i Šumarije, koji su na svojoj koži osjetili moć mlade izuzetno potentne i talentirane slatinske družine predvođene iskusnim majstorom Prlićem.

Hrvači su se morali dobrano oznojiti kako bi slomili otpor jedine ”čiste firme” – Komrada predvođenog uvijek opasnim Ciglarom, a kasniju već unaprijed upisanu pobjedu protiv autsajdera ekipe Hitne pomalo panično uhvatili su tek u drugom dijelu nastavka zahvaljujući uvijek opasnom vanjskom udarcu Dražena Kocića.

Utakmice je odlično odradila sudačka trojka Valent, Culej, Kokorić.

Današnji program turnira započet će u 17 sati s preostale dvije utakmice u skupinama C i D, a nastavit će se polufinalnim utakmicama između CB Jure Lasta baj baj i Enigma Višnje te Prijašina Mars napada i Hrvača. Prije utakmice za treće mjesto biti će odigrana revijalna utakmica između MNK Slatine i futsal drugoligaša Male mljekare iz Valpova. Finalna utakmica turnira trebala bi započeti oko 20 sati.

Skupina A:

CB Ar Kraš ekspres – Policijska postaja Slatina 0:2 (Makar, D.Duspara)

CB Ar Kraš ekspres – CB Jura Last baj baj 2:3 (Zebec 2/Dijanešić 2, Bubaš)

Policijska postaja Slatina – CB Jura Last baj baj 1:1 (3:4-6m) (Dunković/Makar-ag.)

 1. CB Jura Last baj baj: Dragojević, Culej, Veger, Bubaš, Petrinjak, Dijanešić, Rivić, Javorović, Habuš. Trener: Darko Vujić – 4 boda
 2. Policijska postaja Slatina: Tomac, Makar, D.Duspara, Cerovski, M.Duspara, Gumbarević, Dunković, Sertić – 4 boda
 3. CB Ar Kraš ekspres: Bošnjak, Rupčić, Ljubas, Škrlin, Milošević, Zebec, Grahovac, Sojka – 0 bodova

Skupina B:

Prijašin Mars napada – Gradska uprava 9:2 (Kupres 2, Vukomanović 2, D.Radonjić, A.Radonjić, Škrobo, Ibričić, Giber/Jovanić, Nikolić)

Prijašin Mars napada – Pizzeria Ivona 4:2 (Ostojić, Giber 2, Kupres/Lisinski 2)

Gradska uprava – Pizzeria Ivona 2:5 (Matijević, Kireta/Hodak, Lisinski 2, Čurić, Dragojević)

 1. Prijašin Mars napada: D.Radonjić, Kupres, Vukomanović, Ostojić, Giber, Ibričić, Škrobo, A.Radonjić, Oužecki, Mudri – 6 bodova
 2. Pizzeria Ivona: Venus, Nemet, Hodak, Dragojević, Berkec, Rakitničan, Pravda, Lisinski, Čurić – 3 boda
 3. Gradska uprava: Kušanić, Nikolić, Jovanić, Kireta, Hetrih, Vrbaslija, Matijević, Ostrošić – 0 bodova

Skupina C:

Enigma Višnja – NK Gornji Miholjac 4:2 (Fotez 2, Šaponja, Suhi/Miler 2)

Enigma Višnja – Šumarija Slatina 4:1 (Prlić 3, Knežević/Nađ)

NK Gornji Miholjac – Šumarija Slatina (1.9)

 1. Enigma Višnja: Petrak, Suhi, Šaponja, Prpić, Knežević, Fotez, Šarko, Jukić, Prlić, Dudović, Premec, Gabrić – 6 bodova
 2. Šumarija Slatina: Job, Košorog, Čović, Nađ, Radonić, Štampar, Jozing, Martinčević, Vidas, Bračun, Loparac – 0 bodova
 3. NK Gornji Miholjac: Đurić, Miler, Vilček, Jerešić, Mlinarić, Gardilo, Dmitrović – 0 bodova

Skupina D:

Hrvači -Komrad 2:1 (Kocić, Vilk/Gebaj)

Hrvači -Hitna Slatina 2:0 (Kocić, Koleno)

Komrad – Hitna (1.9.)

 1. Hrvači: Nikšić, Klement, Kocić, Vilk, Petrak, M.Jukić, Kokorić, Koleno, Kolomaz, Grahovac, Kotrljanović, Majačić – 6 bodova
 2. Komrad: Fabijanac, Kočiš, Perić, Đurinić, Gebaj, Grgurić, Ciglar, Varga. Trener: Miran Janečić – 0
 3. Hitna: Hufnagel, Banović, Sabo, Puškarić, Jelenčić, Novoselović, Rastija – 0

(dj / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button