DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Stanje u prometu tijekom proteklog tjedna: Teško ozlijeđen mladi vozač u Voćinu

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, i to mladi vozač teretnog vozila u bočnom sudaru uzrokovanom nepropisnim skretanjem u četvrtak oko 10 sati u Voćinu, a ovu prometnu nesreću je uzrokovao 60-godišnji vozač osobnog automobila.

Utjecaj alkohola nedozvoljene koncentracije je utvrđen kod 2 počinitelja prometnih nesreća. Jedan od njih, 27-godišnji vozač osobnog automobila koji je kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti uzrokovao slijetanje vozila s ceste u nedjelju oko 3 sata u Pitomači je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola koncentracije 1,52 g/kg i za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 162 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja
mobitela, i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 2,14 sati u Čađavičkom Lugu, a na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h je i vozač osobnog automobila reg. oznaka Italije upravljao brzinom od 121 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,15 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 25 godina koji je upravljao vozilom u srijedu u 19 sati u Gornjem Bazju zbog čega je sukladno odredbama čl. 137. Prekršajnog zakona zadržan u prostoriji za zadržavanje.

 

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button