DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Stanje u prometu: Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,84 g/kg izmjerena u Čađavici

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirane 22 prometne nesreće, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom.
U tim prometnim nesrećama je 6 sudionika u prometu lako ozlijeđeno i jedan teško, a 3 vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.
Lako ozlijeđeni sudionici prometnih nesreća su bila 3 sudionika u osobnim automobilima, 2 u teretnim vozilima i jedna biciklistica.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 20-godišnji vozač teško ozlijeđen, a 17-godišnji putnik je lako ozlijeđen, se dogodila u subotu u 00,45 sati na dionici državne ceste između Suhopolja i Jugovog Polja. Do prometne nesreće je došlo kada je mladi vozač osobnog automobila, upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, na izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i bočnog slijetanja preko bankine na oranicu, kojom prilikom je došlo do višestrukog bočnog i uzdužnog prevrtanja vozila.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 253 prekršaja i to 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 44 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 22,45 sati u Suhopolju, i to brzina kretanja osobnog automobila od 106 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 60 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,84 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 57 godina koja je zatečena kako upravlja vozilom u srijedu u 13,15 sati u Čađavici.
 
Od srijede, 14. lipnja do utorka, 20. lipnja 2023. godine će na području Policijske uprave virovitičko-podravske, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, biti vršen pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge, a od subote, 17. lipnja od 07 sati do nedjelje, 18. lipnja 2023. godine do 07 sati će biti proveden i 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge.

(nm/Izvor: PU VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button