DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Štandom ljubavi“ slatinski Vretenci najavili Valentinovo

Ni „ciča“ zima uzrokovana ovećim temperaturnim minusom koja je jutros osvanula u Slatini nije spriječila slatinske Vretence u prezentaciji svoga „Štanda ljubavi“.
Budući da Dan zaljubljenih  – Valentinovo treba dočekati spremno, te svoje voljene toga dana iznenaditi pokojom maštovitom sitnicom, tradicionalno se i ove godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina pobrinula velikom ponudom vlastitih dizajniranih poklona.

Pronašli su slatinski Vretenci vremena na svojim redovitim tjednim radionicama u prostorijama udruge u EPIcentru Sequoia Slatina, za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta posvećenih Danu zaljubljenih, a koje su izradili uz pomoć svojih roditelja.
Tako su se na „Štandu ljubavi“ našla raznolika srca, cvijeće, prigodni pomno osmišljeni aranžmani i razne maštovite kreacije koje svojom maštovitom kreacijom osim ljubavi najavljuju i željno iščekivano proljeće.
Priroda se probudila i „oživjela“ na štandu Vretenaca gdje su svojim izgledom pažnju plijenile visibabe, zvončići, ljubičice, ciklame, narcisi, orhideje… a sve to uz razigranu igru „zubatim“ suncem okupanih leptira i raznobojnih vretenaca.

Unatoč popriličnoj hladnoći i sami su Vretenci u pratnji koordinatorice kreativnih radionica Jelice Hržina došli danas na Trg sv. Josipa obići svoj štand koji je i ovoga puta izazvao poprilično zanimanje prolaznika. Vretence i njihov „Štand ljubavi“ posjetio je i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić iskoristivši tako i ovu prigodu da još jednom da punu potporu radu ove iznimno vrijedne slatinske udruge.

Tom je prigodom izrazio zadovoljstvo što Vretenci na najbolji mogući način koriste svoj prostor koji su dobili na korištenje u EPIcentru Sequoia Slatina.

– Uz redovita međusobna druženja puno su više okrenuti i zajednici te su prisutni na gotovo svim manifestacijama i raznim događanjima na području našega grada. Svojim vrijednim radom oplemenjuju sve nas, a to je vidljivo i iz ovog „Štanda ljubavi“ kojim su među prvima najavili valentinovski tjedan koji će vjerujem mnogi Slatinčani proslaviti upravo uz njihove prekrasne kreacije, – istaknuo je gradonačelnik zaželjevši Vretencima, ali i svim svojim sugrađanima puno ljubavi, radosti i veselja, te međusobnog razumijevanja i poštovanja u prigodi proslave blagdana sv. Valentina.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button