KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

SŠ Marka Marulića Slatina bila domaćin Županijskog natjecanja iz engleskog jezika 2021.

Allison Miller, Noa Jaković i Viktor Lovrić, Slatinčani predloženi za nastup na državnom natjecanju

Jučer je u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u pet kategorija; osmi razred osnovne škole, drugi razred gimnazije, drugi razred strukovnih škola, četvrti razred gimnazije i četvrti razred strukovnih škola.

Na natjecanju je ove godine sudjelovalo ukupno 36 učenika iz 12 osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koje je za natjecanje pripremalo 22 mentora. Za organizaciju i provedbu natjecanja koje je održano prema uputama Agencije za odgoj i obrazovanje i preporukama HZJZ bilo je zaduženo šesteročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Sanja Špoljarić, prof. savjetnica, predsjednica stručnog povjerenstva;  Sanda Bašić, prof. mentorica;  Martina Blažević, učiteljica mentorica; Tamara Prelog, mag. educ.; Silvija Mađarić, mag. prim. educ. i Zrinka Habuda Ličinić, prof.

Učenici su postigli odlične rezultate u svojim kategorijama, a za državno natjecanje predlažu se svi učenici koji imaju postotak riješenosti testa kako slijedi: lista za osmi razred – iznad 75% riješenosti testa, lista za gimnazije – iznad 80% i lista za stukovne škole – iznad 70%.

Među njima se našlo i nekoliko učenika slatinskih škola koji ovisno o odluci državnog povjerenstva mogu biti pozvani za nastup na državnom natjecanju.
To su u kategoriji osmih razreda, učenici Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Allison Miller i Noa Jaković pod mentorstvom Ive Vilček, te u kategoriji četvrtih razreda gimnazije Viktor Lovrić uz mentoricu Sanju Špoljarić.

Čestitke svim sudionicima na postignutim uspjesima uputili su organizatori natjecanja.
(mf/Izvor: SŠ M. Marulića Slatina, predsjednica stručnog povjerenstva, prof. Sanja Špoljarić)

LJESTVICA KONAČNOGA PORETKA

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button