NASLOVNICAŽUPANIJA

Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu je zbog ugođaja, najljepši u Hrvatskoj, a ove godine on će se održati 3. rujna u sklopu obilježavanja dana VPŽ

Kada je 2013. godine održan 1. Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu, mnogi su u nevjerici vrtjeli glavom, kako to neće “dugo”. No, 3. rujna, u prekrasnom ambijentu Parka šume Jankovac, u sklopu obilježavanja dana Virovitičko-podravske županije, ponovno će se čuti topovi, zvuci mačeva, uprizorit će se bitke, a posjetitelji će moći uživati u prvoklasnoj gastronomskoj ponudi na 5. Srednjovjekovnom viteškom turniru Jankovac 2017. Sve to bit će garnirano srednjovjekovnim ugođajem, a ako je suditi po prijašnjim izdanjima, ovo, ove godine jednodnevno, “prštat” će od sadržaja.

Moglo se to čuti na konferenciji za novinare, koja je održana na Jankovcu. O predstojećem događaju, govorio je načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, ravnatelj Parka prirode Papuk i zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, voditelj Uprave Hrvatskih šuma Šumarije Našice Vlatko Podnar, direktorica Turističke zajednice Čačinci Ana Marunica, voditeljica Planinarsko doma Jankovac Jelka Pavlović, te predsjednik Udruge vitezova “Ružice grada”, Vlado Grgić Crni.

Na ovogodišnjem srednjovjekovnom okupljanju, očekuje se nastup više od 10 “viteških udruga”. Njihovi članovi “obožavaju” Jankovac, jer se turnir održava u prekrasnom okruženju i spada u “najljepše viteške turnire u Hrvatskoj.

Posebno će atraktivno biti natjecanje u streličarstvu, koje će se održati po “srednjovjekovnim pravilima”. Bit će tu i plesačice, stari zanati. Cijena ulaznice, u što je uračunat i prijevoz do Jankovca će iznositi 20,00 kuna za odrasle i dvostruku manje za djecu.

Organizaciju ovog događaja potpisat će: Turistička zajednice općine Čačinci, Općina Čačinci i Red vitezova Ružice grada Orahovica. Suorganizatori su: Park prirode Papuk, Hrvatske šume, Planinarski dom Jankovac. Pokrovitelji: Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija, Turističke zajednice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, kao i Općina Velika. (www.vpz.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button