KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Srednjoj školi Marka Marulića Slatina odobrena sredstva za opremanje laboratorija za 3D modeliranje i printanje te rad s novim tehnologijama

Uočavajući potrebu za rad s novim tehnologijama i razvijanjem digitalnih kompetencija učenika, rođena je ideja za pokretanje i opremanje laboratorija za 3D modeliranje i printanje u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina.

Stoga je početkom ožujka profesor Darko Špoljarić u suradnji s učenicima prijavio projekt opremanja laboratorija za 3D modeliranje i printanje te rad s novim tehnologijama na natječaj Hrvatskih šuma. Projekt je to koji će se provoditi u tri faze: uređenje laboratorija, opremanje laboratorija te uvođenje fakultativne nastave za rad s darovitim učenicima.

30. ožujka 2021. Uprava Hrvatskih šuma donijela je odluku kojom se Srednjoj školi Marka Marulića Slatina odobravaju sredstva u iznosu 12.000,00 kuna bez PDV-a za nabavu potrebne opreme. Sukladno opisu projekta iz navedenih sredstava nabavljen je 3D printer, projektor s pripadajućom opremom, pisač u boji te Arduino i Raspberry edukacijski kompleti za elektroniku i programiranje.

Novouređeni laboratorij za 3D modeliranje i printanje pružit će dodatne mogućnosti za razvijanje kreativnosti, proširivanje znanja i promicanje poduzetništva, kako darovitim učenicima tako i svim učenicima koje bi novouređeni i opremljeni laboratorij dodatno motivirao i zainteresirao za rad s modernim tehnologijama.
(mf/Izvor: SŠ M. Marulića Slatina, prof. Darko Špoljarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button