NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Srednja škola Marka Marulića Slatina izabrana u projekt Škola budućnosti

Za projekt Škola budućnosti – Inovativni STEAM program iz umjetne inteligencije – prijavilo se više od 250 škola diljem Hrvatske i susjedstva, a prijavu za SŠ Marka Marulića Slatina i motivacijsko pismo ispunio je prof. Darko Špoljarić u siječnju ove godine. Nakon procesa selekcije odabrano je 60 škola iz Hrvatske te dvije škole iz Bosne i Hercegovine, među kojima i Srednja škola Marka Marulića Slatina! (https://skolabuducnosti.stemi.education/odabrane-skole-za-sudjelovanje-u-pilot-projektu/)

Otvaranje prozora u tehnološku budućnost najmlađim uzrastima i pomaganje školama da ih uvedu u svijet umjetne inteligencije cilj je zajedničkog pilot projekta Infobipa i STEMI-ja pod nazivom Škola budućnosti. Smanjivanje jaza koji postoji između IT sektora i obrazovanja, postavljanje Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i njihovo poticanje na inovativnost i poduzetništvo neki su od ciljeva ovog projekta.

Projektom se želi potaknuti učenike da razvijaju vještine i znanja u znanosti, tehnologiji, matematici, ali i umjetnosti (STEAM). Uz mentorstvo Infobipovih inženjera i stručnjaka učitelji i učenici odabrani u sklopu projekta prikupit će najnaprednija znanja i vještine na polju umjetne inteligencije, a odabrane škole postat će škole budućnosti i besplatno implementirati najmoderniji STEAM program umjetne inteligencije.

Učenici će u sklopu projekta u svojim školama formirati razvojne timove, a pri prvom koraku istražit će UN-ove ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od ciljeva i detektirati problem koji mogu riješiti izradom chatbota. Inženjeri tvrtki STEMI i Infobip za učenike će razviti edukacijske materijale i programersko okruženje kroz koje će prenijeti vlastito industrijsko iskustvo i znanje po pitanju razvijanja tehnoloških radova. Razvojni timovi će na kraju projekta predstaviti i podijeliti svoja chatbot rješenja sa širom javnosti, a radovi će se moći i isprobati.

Za trud i vrhunska rješenja timova osigurane su i vrijedne nagrade! (https://drive.google.com/file/d/1FiRRGYCcKKma-OI8qwfr9RRj73-oi7tn/view)

Koordinator i voditelj projekta u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina je profesor Darko Špoljarić, a u projektu sudjeluju i profesori Josip Mikolašević, Sanja Špoljarić i Dubravka Ištvanfi koji će voditi timove učenika.
(mf/Izvor: SŠ M. Marulića Slatina, prof. Darko Špoljarić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button