DOGAĐANJANASLOVNICA

Središnji državni ured u Đakovu svečano uručio Ugovore za vrtiće

Grad Slatina dobio bespovratnu potporu od 436.769,00 kn za projekt dogradnje jaslica Dječjeg vrtića Zeko

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade jučer je u Kući Reiscmann na gradskom korzu u Đakovu održana svečanost uručivanja Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini.

Na svečanosti su gradonačelnicima i načelnicima općina u 38 gradova i općina u 5 županija dodijeljeni ugovori o sufinanciranju poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima ukupne vrijednosti 10.566.521,00 kuna, odnosno trećine ukupnih sredstava.

Općinama i gradovima u Osječko-baranjskoj županiji dodijeljeno je 3.732.355,00 kuna, Brodsko-posavskoj 428.001,00 kuna, Požeško-slavonskoj županiji 1.087.859,00 kuna, Virovitičko-podravskoj 2.170.232,00 kuna te Vukovarsko-srijemskoj županiji 3.148.074,00 kuna.

Ukupno je za 103 projekta jedinica lokalne i područne samouprave na području cijele Hrvatske iz Državnog proračuna dodijeljeno 34.000.000,00 kuna.

Potpisane Ugovore svečano je uručila načelnica Sektora za demografski razvoj Ivana Udovičić koja je čestitala čelnicima općina i gradova koji su prepoznali značaj ulaganja u najmlađe i u obitelji  kao demografski potencijal svojih područja.

Okupljenima su se i obratili domaćin svečane dodjele gradonačelnik Grada Đakova te saborski zastupnik Marin Mandarić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenik župana Brodsko-posavske županije, Marko Šimić, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je preuzeo Ugovor o dodjeli bespovratne potpore Gradu Slatini u iznosu od 436.769,00 kn za projekt dogradnje jaslica Dječjeg vrtića Zeko u Slatini.
Projektom je planirana dogradnja zgrade jaslica, a procjena vrijednosti dogradnje po troškovniku iznosi 3.178.000,00 kn.

Projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zeko obuhvaća dogradnju zgrade jaslica, a čiji radovi se sastoje od uklanjanja dotrajale pomoćne zgrade i dogradnje zgrade s dvorišne strane jaslica.
Dogradnjom će se postojeća zgrada proširiti na još dvije skupine djece jasličke dobi čime će se djeci jasličke dobi osigurati adekvatni uvjeti, a u zgradi vrtića oslobodit će se prostorija za rad sa starijim skupinama djece koja su trenutno na listi čekanja. Također, uređenjem potkrovlja dobit će se prostor za rad logopeda, arhiva te multifunkcionalna dvorana, čime će se osigurati prostor za dodatne sadržaje potrebne za unaprjeđenje rada i povećani kapacitet vrtića.

Planirani završetak radova je tijekom 2022. godine kada bi se nakon izgradnje i opremanja novi prostor trebao staviti u funkciju.
(mf, demografijaimladi.gov.hr/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button