POLITIKA

Na središnjem gradskom trgu u Slatini održan veliki predizborni skup za gradonačelnika Ivana Roštaša i župana Igora Androvića

Novoobnovljeni središnji gradski trg u Slatini jedva da je bio dovoljan za sve koji su došli podržati Ivana Roštaša za gradonačelnika i Igora Androvića i njihove liste. Na najvećem predizbornom skupu održanom uoči ovih lokalnih izbora, nazočili su: potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, kandidati za njegove zamjenike Marijo Klement i Darko Žužak, županijski predsjednik HSLS-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Miroslav Venus, županijski predsjednik HSP-a Željko Teri, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata Tomislav Petric, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, kandidat za načelnika Općine Sopje Berislav Androš, kandidat za prvog zamjenika gradonačelnika Oliver Jukić…

Nakon predstavljanja liste HDZ-a, HSLS-a, HSP-a i SU-a za Gradsko vijeće Grada Slatine, nazočnima se obratio sadašnji i budući gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš:

– Sve liste za Gradsko vijeće naših političkih protivnika sastavljane su po rodbinskoj vezi, što pokazuje da nemaju sposobne, već samo podobne ljude. Naša lista je pokazatelj da imamo samo sposobne, mlade i iskusne ljude koji su spremni nastaviti sve započete projekte i uhvatiti se u koštac sa svim nadolazećim izazovima. Vaših 2.284 potpisa su dokaz da ste prepoznali naše rezultate u proteklom mandatu, a to potvrđuje i pozitivno poslovanje naših poduzetnika i naš gradski Proračun. I zato 21. svibnja birajte sigurno, birajte Slatinu kakvu trebamo – naglasio je Ivan Roštaš.

Nakon nadahnutog govora gradonačelnika Roštaša, slatinski sastav Dražen & Fikret izveli su skladbu „Hajdemo zajedno!“.

Predstavljeni su i kandidati koalicije HDZ – HSLS – HSP – HSP dr. Ante Starčević – HDSSB liste za Županijsku skupštinu čiji je nositelj Tomislav Tolušić.

Nazočnima se potom, popraćen brojnim ovacijama. obratio kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović:

– Večeras bih se posebno zahvalio našoj mladeži, koja je i 90% ovih izbora operativno odradila. Mladi su jedna od najvećih preokupacija našeg programa. U planu su nam još 3 poduzetnička inkubatora od kojih je jedan upravo ovdje u Slatini, što će olakšati novim poduzetnicima ulazak u poslovni svijet. Županija će nastaviti subvencionirati i kamatu na poduzetničke kredite. Veliku pomoć pružit će i naša razvojna agencija VIDRA koja je nebrojeno puta opravdala naslov najbolje u RH i zahvaljujući kojoj prednjačimo u povlačenju sredstava iz EU fondova – dodao je Igor Andrović.

Prisutne je pozdravio i rođeni Slatinčanin, kandidat za zamjenika župana Marijo Klement:

– Prošao sam cijelu županiju uzduž i poprijeko, ali se u Slatini osjećam najbolje. Slatina sigurno ima najboljeg gradonačelnika koji će nastaviti služiti svim građanima ovoga grada, a županija je tu da pomogne u provedbi svih projekata – kazao je Klement.

 

Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ saborski zastupnik Josip Đakić:

– Ono što očekujemo 21. svibnja je pobjeda. Ne zbog vladanja narodom, kao što to žele naši protivnici, nego radi služenja narodu. I Slatina i Virovitičko-podravska županija nastavit će putem razvoja. Nećemo sve ovo što smo do sada postigli pustiti u ruke nekome tko bi sve to za godinu dana uništio. Samo vaš gradonačelnik od svih kandidata ima potporu i u Županiji i Saboru i ministarstvima. Naš novi župan Igor ima zadaću nastaviti s realizacijom započetih projekata, ali i prestići svoga prethodnika Tolušića, a to nije nimalo lak zadatak. Ovdje u Slatini, ali i cijeloj županiji, alternative nema. Naši protivnici nisu u stanju okupiti čak ni članove, a kamoli narod koji želi istinu – naglasio je Josip Đakić.

Prisutnima se na kraju skupa obratio nositelj liste za Županijsku skupštinu, ministar Tomislav Tolušić, koji je kazao:

– Imamo puno protukandidata, svi imaju zajedničku crtu. Bili su u HDZ-u. Ja nemam ništa protiv tih ljudi, svaka čast, ali mislim da niti jedan nije u stanju voditi i služiti Slatini kao naš Roki. Moj jedini izbor za ovaj grad, koji nosim u srcu jer sam živio ovdje, je Ivan Roštaš. Ovome gradu želim vratiti svoj dug zbog divnog djetinjstva koje sam proveo ovdje. Što se tiče županije, nisam je ostavio u rukama nekoga kome ne vjerujem i za koga ne mogu garantirati da može realizirati sve što smo zacrtali. Igor je moj prijatelj i suradnik s kojim radim već desetak godina i mogu samo reći da znam koliko je pametan i sposoban i da zajedno možemo učiniti ovu županiju mjestom boljeg življenja – naglasio je Tolušić. (www.hdz-vpz.com / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button