Home / DOGAĐANJA / Sredinom ožujka Sportska dvorana SŠ Marka Marulića Slatina bit će spremna za prve sportaše

Sredinom ožujka Sportska dvorana SŠ Marka Marulića Slatina bit će spremna za prve sportaše

Budući da je pod u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina na nekoliko mjesta „propao“, postojala je opasnost od ozljeda, kako za djecu škole, tako i za mnogobrojne sportaše, korisnike ove sportske dvorane.
Tim je povodom početkom studenog prošle godine započela sanacija podloge, sredstvima Virovitičko-podravske županije, koja je za ovu investiciju izdvojila oko milijun kuna, jer je uz hidroizolaciju i glazuru u vrijednosti 400.000 kuna odabrana skuplja, odnosno kvalitetnija varijanta podloge u vrijednosti od 620.000 kuna.

Jučer su završeni radovi na postavljanju glazure u što se uvjerio i sam virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je prigodom posjete Slatini obišao i Sportsku dvoranu Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka i ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, gdje su ih dočekali psihologinja i zamjenica ravnatelja Srednje škole Marka Marulića Slatina Ljiljana Matošević i prof. tjelesne kulture Vladimir Borbaš.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je glazura postavljena u rokovima u kojima je i dogovoreno s izvođačima radova, te najavio kako se kompletno uređenje poda dvorane može očekivati za mjesec do mjesec i pol dana koliko je potrebno za isušivanje glazure do 2% vlage kako bi se nakon toga u vrlo kratkom vremenu od tjedan dana mogla postaviti gumirana podloga što će trajno riješiti problem s vlagom.

Još u vrlo kratkom vremenu molio bih učenike ove škole, kao i mnogobrojne sportaše za strpljenje jer će vrlo brzo imati optimalne uvjete za nastavu i natjecanja na kvalitetnom podu bez opasnosti od ozljeđivanja niti jednog korisnika ove dvorane.“ – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Izgubio nadzor nad zaštitarskim kombijem, oštetio parkirane automobile i lakše ozlijedio pješaka

U srijedu, 7. kolovoza oko podneva došlo je do prometne nesreće u Ulici Kralja Zvonimira ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org