DOGAĐANJANASLOVNICA

Sredinom ožujka Sportska dvorana SŠ Marka Marulića Slatina bit će spremna za prve sportaše

Budući da je pod u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina na nekoliko mjesta „propao“, postojala je opasnost od ozljeda, kako za djecu škole, tako i za mnogobrojne sportaše, korisnike ove sportske dvorane.
Tim je povodom početkom studenog prošle godine započela sanacija podloge, sredstvima Virovitičko-podravske županije, koja je za ovu investiciju izdvojila oko milijun kuna, jer je uz hidroizolaciju i glazuru u vrijednosti 400.000 kuna odabrana skuplja, odnosno kvalitetnija varijanta podloge u vrijednosti od 620.000 kuna.

Jučer su završeni radovi na postavljanju glazure u što se uvjerio i sam virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je prigodom posjete Slatini obišao i Sportsku dvoranu Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka i ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, gdje su ih dočekali psihologinja i zamjenica ravnatelja Srednje škole Marka Marulića Slatina Ljiljana Matošević i prof. tjelesne kulture Vladimir Borbaš.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je glazura postavljena u rokovima u kojima je i dogovoreno s izvođačima radova, te najavio kako se kompletno uređenje poda dvorane može očekivati za mjesec do mjesec i pol dana koliko je potrebno za isušivanje glazure do 2% vlage kako bi se nakon toga u vrlo kratkom vremenu od tjedan dana mogla postaviti gumirana podloga što će trajno riješiti problem s vlagom.

Još u vrlo kratkom vremenu molio bih učenike ove škole, kao i mnogobrojne sportaše za strpljenje jer će vrlo brzo imati optimalne uvjete za nastavu i natjecanja na kvalitetnom podu bez opasnosti od ozljeđivanja niti jednog korisnika ove dvorane.“ – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button