DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

Šrajer i Košćak, i Tomljanović i Ćurić pobjednici turnira Za Dašu

Počelo je u jutarnjim satima subote, a završilo 17 minuta iza ponoći s poenom s kojim su Vatroslav Šrajer i Igor Košćak osvojili turnir “Za Dašu”, a kojeg je Teniski klub Slatina pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada organizirao i ove godine u čast na svog nikad zaboravljenog istaknutog člana.

I ove se godine na turniru koji se igra isključivo u konkurenciji parova okupio velik broj tenisača mahom Dašinih prijatelja i poznanika s kojim su nemalo puta dijelili teniski teren. Bili su u publici i oni Dašini prijatelji koji i ne igraju tenis, ali su svakako došli dati podršku ovom događaju koji se održava u znak sjećanja na svog prerano preminulog prijatelja i velikog sportaša.

U seniorskom dijelu turnira borilo se 15 parova. Konkurencija je bila poprilično izjednačena, no najviše snage za ovaj teniski cjelodnevni maraton imali su Šrajer i Košćak, prekaljeni iskusni tenisači iz Donjeg Miholjca i domaći mladi predstavnici Alen Klun i Bojan Ostojić. Ta dva para završila su u finalu, a koje se igralo na dva dobivena seta. U meču prepunom tempa i “ludih” poena pobjednik je riješen u tie-breaku prvog seta gdje su mrvicu više koncentracije zadržali Donjomiholjčani. Nakon toga Klun i Ostojić više nisu mogli zadržati konstantnost koju su imali do tog trenutka pa je manje-više od početka drugog seta bilo jasno kako će se rasplesti ova priča.

Kod veterana se prijavilo četiri para, a tu su briljirali slatinski “stari mačci”, Ivan Tomljanović i Draško Ćurić. Što je najgore po njihove protivnike u finalu, Virovitičane Gorana Paukovića i Vladu Bijuka, najbolje su ostavili za kraj. Bez iti jednog krivog koraka odjurili su po pobjedničke pehare bez izgubljenog gema.

A te pehare njima i svim navedenim finalistima i pobjednicima uručio je brat pokojnog Daše – Mario Majačić.

 

(Tekst i foto: Damir Jukić)


“Za Dašu” 2024.

Finala

 

Seniori:

Šrajer/Košćak – Klun/B. Ostojić 7:6(5), 6:2

Veterani:

Tomljanović/Ćurić – Pauković/Bijuk 9:0

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button