DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Sportskim laureatima Slatine uručena zaslužena priznanja na svečanom prijemu u Gradskoj upravi

Veronika Vilk, Ivan Repić, mlade hrvačice i rukometaši najbolji u 2021. godini!

Nakon što su jučer u programu Radio Slatine za gostovanja predsjednika Zajednice športskih udruga Mirana Janečića javno proglašeni najbolji sportaši Slatine u 2021. godini istima su, na danas upriličenom, svečanom prijemu u Gradskoj upravi uručena zaslužena priznanja.

Prema izboru Zajednice športskih udruga, najbolja je kadetska ekipa selekcija djevojki Hrvačkog kluba Slatina, a najbolja momčad Rukometni klub Slatina, dok su najbolji slatinski sportaši Veronika Vilk i Ivan Repić.

Čestitke ovim sjajnim sportašima uputio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je tom prigodom istaknuo kako Slatina može biti ponosna na ove mlade ljude, ali i sve ostale slatinske sportaše što su se i protekle godine, unatoč pandemiji i ostalim problemima, svojim radom potrudili da sport u našem gradu i dalje živi.

– Grad Slatina na neki način pokušava pratiti sav sport u gradu i omogućiti da bez obzira na poteškoće ostvarujemo vrhunske rezultate i sretan sam što je tema slatinskog sporta danas predstavljena upravo s vama. Čestitam Rukometnom klubu na izvrsnom radu i mladom gospodinu Repiću koji je stasao u slatinskim redovima i koji danas predvodi Rukometni klub. Činjenica je da ste izvrstan tim i drago mi je da ste svi domaći dečki.

S druge strane hvala i gospođici Vilk koja je zapravo predvodnica ove izvrsne ženske generacije u hrvanju grada Slatine. Iskrene čestitke na itekako zasluženoj nagradi, a isto tako Hrvačkom klubu Slatina zahvaljujem na izvrsnom radu koji je urodio dugotrajnim, višegodišnjim prisustvom u samom vrhu hrvatskog hrvanja. Vi ste jedan od najboljih sportskih klubova koji je kroz povijest Slatine iznjedrio ne samo odlične hrvače, već i hrvačice te ponajbolje sudce, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Čestitkama se pridružio i prvi čovjek Zajednice športskih udruga grada Slatine Miran Janečić u nazočnosti tajnika iste Željka Stipanića, izrazivši zadovoljstvo što su se ove godine uspjela dodijeliti priznanja zaslužnim sportašima, za razliku od prošle godine kada se zbog epidemioloških mjera i otkazivanja brojnih sportskih natjecanja tijekom 2020. godine, nisu mogli izabrati oni najbolji.

– Iako zbog još uvijek aktualne Covid situacije nismo u mogućnosti održati tradicionalnu svečanost drago mi je da smo uspjeli dodijeliti nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima. Naši sportaši su 2021. godine zaista imali odlične rezultate iako je ova epidemiološka situacija puno klubova „osakatila“ i nisu mogli završiti sva planirana natjecanja. Unatoč tome mogu reći da su dvoranski sportovi prošle godine ostvarili i bolje rezultate nego nekih ranijih godina prije korone, i ovi su sportaši zaista zaslužili biti nagrađeni ove godine. Hvala vam što ste bili uporni i ostvarili takve rezultate te vam još jednom svima čestitam, – istaknuo je predsjednik Zajednice športskih udruga Slatina Miran Janečić koji im je potom zajedno s gradonačelnikom Ostrošićem uručio plakete.

U ime Hrvačkog kluba Slatina priznanje je primio Mario Petrak u nazočnosti još jednog trenera kluba Borivoja Kocića, dok je u ime Rukometnog kluba Slatina priznanje primio predsjednik istoga Mato Miličić. Potom su svoja priznanja primili Veronika Vilk i Ivan Repić.

NAJBOLJA SPORTAŠICA SLATINE 2021.

Veronika Vilk rođena je 2006. u Virovitici. Osnovnu školu završila je u OŠ Eugena Kumičića u Slatini, a svih osam razreda završila je s odličnim uspjehom. Pet godina za redom bila je najučenica razreda, a prošle godine proglašena je i za naj sportašicu škole. Na nagovor oca Željka koji je i sam bio dobar hrvač, posjetila je hrvački trening i tako i ostala u hrvanju. Već s 11 godina pozvana je u reprezentaciju Hrvatske. Više godina za redom bila je prvakinja države.
S reprezentacijom i klubom širom Europe osvajala je vrlo jake turnire.
Godine 2019. postala je viceprvakinja Balkana.
Najveći uspjeh u prošloj godini, zbog kojeg joj je i ponajviše pripala titula najbolje sportašice Slatine, je treće mjesto na Europskom prvenstvu U-15 održanom u Bugarskoj. Još jedan veliki uspjeh za Osnovnu školu Eugena Kumičića, za Hrvački klub Slatina i za Reprezentaciju Hrvatske ostvarila je 2021. u Beogradu gdje je održano natjecanje u hrvanju za djevojčice na Svjetskim školskim igrama gdje je osvojila drugo mjesto. Veronika Vilk za ove izvanredne rezultate proglašena je od Hrvatskog hrvačkog saveza za najuspješniju mladu hrvačicu u 2021. godini.
U osam godina napornog treninga s Veronikom je radilo pet klupskih trenera, treneri reprezentacije, a najviše Mario Petrak.

Veronika Vilk trenutačno pohađa 1. razred Srednje škole u Koprivnici, zanimanje farmaceutski tehničar, gdje je nastavila i s hrvačkim treninzima te se posvetila pripremama za Svjetsko i Europsko prvenstvo. Budući da je tek prešla u kategoriju kadetkinja, kako doznajemo nije optimistična ostvarenjem rezultata u početku nove natjecateljske sezone, no zadovoljna je treninzima i novim trenerom te će se potruditi što prije napredovati.

– Naravno uvijek se volim vratiti tu kada god mogu i u Slatini sam obavezno na treningu petkom. Za sada nisam sigurna hoću li se po završetku školovanja ovdje vratiti jer mi se Koprivnica također svidjela, a presudit će onaj grad u kojem budem imala više mogućnosti za napredovanje, – istaknula je Veronika Vilk zahvalivši se Zajednici na ovoj nagradi, a za ostvareni uspjeh koji je do nje doveo zahvale je uputila svojoj obitelji i trenerima kluba.

NAJBOLJI SPORTAŠ SLATINE 2021.

Ivan Repić najbolji sportaš Slatine rođen je 2000. godine. Baviti se kolektivnim sportom ili uopće sudjelovati u nečemu sportskom što zahtjeva komunikacijske vještine i vještine „vođe“ zadovoljstvo je kojim se malo tko može pohvaliti. K tomu, to sve raditi u onoj sredini koja ti je nešto pružila pa si joj sada to spreman vratiti, težak je posao… 
Ovako počinju priču iz rukometnog kluba, kada je riječ o Ivanu Repiću, popularnom Repanu, srednjaku RK Slatine.

Ivan je dijete sportske obitelji, djed Ante usadio je u unuka rukometne radne navike kakve je i sam imao, a Repan suvereno nastavio djedovim stopama, hrabro i samouvjereno u 2. HRL regije Istok.
Često, gotovo uvijek, u njemu možemo oživjeti onu pomalo zamrlu sportsku floskulu: „Ostavio je srce na terenu…“. Rukometnu loptu drži u rukama od svoje sedme godine prošavši sve mlađe uzrasne kategorije RK Slatine. Dijete je kluba, a sa svojom ekipom u ovoj natjecateljskoj sezoni osvojio je laskavu titulu jesenskog prvaka. Prošle natjecateljske sezone ostao je zakinut prvenstvenog natjecanja nakon 5. kola, a sav svoj sportski dišpet i „bijes“ odlučio je iskaliti na svojim protivnicima u Hrvatskom kupu. Redom je nanizao dobre igre i nosio svoju ekipu do četvrtfinala istog natjecanja, gdje njegovih 7 golova u mreži euroligaša Nexea ipak nije bilo dovoljno da se napravi istinski sportski podvig.  Nosio je Ivan ekipu i u kvalifikacijama za ulazak u 1. HRL SJEVER gdje je Slatina bila nadomak toliko željene „prve B“. Dvoznamenkasti broj golova na gotovo svakoj utakmici, puno trke, kreacije, rada za druge i bespoštedna borba odlikuju ovog slatinskog junaka.

Ivan Repić student je 3. godine ekonomije u Osijeku i stalno putuje na relaciji Osijek-Slatina budući da je svakoga petka i vikenda ovdje na treninzima.

– Ovo je timski sport i samo dobri rezultati cijele ekipe su izbacili jednog igrača, ovoga puta sam to bio ja, idući puta će to biti vjerojatno netko drugi. Mislim da su za ovaj rezultat treneri najzaslužniji jer uz mene su već petnaest godina kao i s puno mojih suigrača i uz moju obitelj praktično su me odgojili i na tome im veliko hvala. Iako već godinama pokušavamo, u RK Slatina se još uvijek nadamo ulasku u 1. ligu, to mi je san, ali na prvom mjestu ipak mi je fakultet nakon kojega bih se želio vratiti u Slatinu i ovdje ostvariti životnu egzistenciju, – istaknuo je Ivan Repić.

NAJBOLJA SPORTSKA EKIPA SLATINE 2021.

Kadetkinje Hrvačkog kluba Slatina

Djevojčice i kadetkinje Hrvačkog kluba Slatina ekipne su prvakinje Hrvatske. Šest djevojčica okitile su se pojedinačnim naslovima prvakinja Hrvatske. To su Anamaria Jokić, Veronika Vilk, Tia Hršak, Gabrijela Ivoš, Vanesa Dragić, Dora Vizner.
Druga i treća mjesta na prvenstvima Hrvatske osvajale su Karla Valent, Petra Skrobić, Ema Ivić, Ina Pavić, Eva Grahovac, Teuta Bišćan, Lea Jagarinec, Karla Mihaljević, Mia Jagarinec i Katja Stoponja.
Četiri su djevojčice nastupale i za reprezentaciju. Tia i Veronika natjecale su se na Svjetskim školskim igrama i na prvenstvu Europe za djevojčice, a na tim natjecanjima osvojene su dvije medalje. Hrvatski hrvački savez proglasio je Veroniku Vilk za najuspješniju mladu hrvačicu u 2021. godini i Hrvački klub Slatina za najuspješniju žensku ekipu Republike Hrvatske za 2021. godinu

NAJBOLJA SPORTSKA MOMČAD SLATINE 2021.

Rukometni klub Slatina

Konačno su do zaslužene nagrade za najbolju momčad grada stigli prvotimci Rukometnog kluba Slatina. Nije lako usustaviti 20 različitih glava, poštovati 20 različitih mišljenja, istrpjeti 20 karaktera, preživjeti 20 puberteta, sportski odgojiti 20 domaćih dječaka… Rukometaši Slatine su uspjeli. I ne samo da su uspjeli. Oni održavaju sustav, ne plešu, čvrsto stoje na dvije noge i rade da to bude još bolje.
U prošloj godini ova sportska družba krenula je sjajno, suvereno držala prvo mjesto u 2. HRL istok do odluke o prekidu prvenstva zbog Covida. Ostao je žal, nemogućnost da se uđe u toliko željenu 1. HRL. Kvalifikacije koje su potom organizirane nisu išle na ruku slatinskim dečkima, nisu uspjeli u Đakovu gdje je održan kvalifikacijski turnir. Hrvatski kup pak donio je nove radosti, jedan od većih uspjeha slatinskog rukometa, a usuđujemo se reći i sporta. Četvrtfinale je osigurano, pobjede do samog kraja natjecanja dovele su klub do euroligaša Nexe-a. Počašćeni mogućnošću da se stane uz bok Jaganjcu i ekipi, ugošćeni su susjedi kojima smo teritorijalno blizu, ali rukometno, ipak se mora priznati, jako daleko. Častan poraz ostavio je dečke iz Slatine među najboljih 8 rukometnih ekipa u Hrvatskoj.
Laskava titula jesenskog prvaka je u rukama, ostaje za odraditi drugi dio 2. HRL istok u ovoj godini, borba za plasman je na najjače, a RK Slatina zbijenih glava s domaćim dečkima nada se konačnom iskoraku prema naprijed ove sezone.

Na kraju svečanog prijema gradonačelnik je još jednom svima uputio čestitke i zahvalio se na ostvarenim uspjesima koji slatinski sport drže u samom vrhu, a samim time Slatinu pronose diljem Hrvatske i šire, te je najavio daljnju potporu Grada slatinskom sportu.  

– Ono što je važno je to da su ovogodišnji laureati zapravo stožerni sportovi grada koji su tradicionalno i u „krvi“ Slatinčana i desetljećima očekujemo i dobivamo povratnu informaciju koja je uvijek dobar rezultat.
Bez obzira na poteškoće s treninzima, problemom sportskih terena i svim ostalima, kao gradonačelnik nastojim podržati entuzijaste grada Slatine i sve ove mlade sportaše kroz aktivnosti Grada Slatine od sufinanciranja sportaša i klubova, njihovih putovanja na natjecanja, ali i općenito putovanja učenika do njihovih škola, odnosno fakulteta, nastoji se isto tako pomoći onim najboljima kroz stipendije, a s druge strane pokušavamo podržati demografsku sliku na takav način prema mladima, ohrabriti ih i reći da su naši sportaši najvrjedniji, da nam ne trebaju sportaši sa strane nego da ono što imamo trebamo na pravi način odgajati.
Tu zahvaljujem njihovim trenerima i svima onima koji s njima rade, ne jednu, dvije, tri, već desetak godina i sada se rezultati doista i vide, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić koji se u razgovoru s nagrađenim sportašima dotakao i teme sportske infrastrukture u gradu, odnosno pokretanja novih projekata kojima bi se u dogledno vrijeme u Slatini izgradile jedna ili čak dvije nove sportske dvorane, te uređenja Staroškolskog igrališta, što bi uvelike olakšalo situaciju vezanu uz problem nedostatka prostora za održavanje treninga svim slatinskim klubovima.  
(Damir Jukić, Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button