NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Sportski praznici pred vratima

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 84 lokacije, a među kojima je ponovno i Slatina. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.​

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu.

S više od 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja.

Cilj i svrha projekta

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

U Slatini ovaj će projekt provoditi profesorice kineziologije Tomislava Medvedović i Mirta Drokan.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

 

 A kako se prijaviti?  

Za to će trebati posjetiti sljedeću web stranicu https://skolski-sport.hr/sportski-praznici gdje ćete pronaći sva objašnjenja i upute.

 

dj

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button