DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Speedovci najavili subotnje moto susrete

Jučer (srijeda 23.8.) smo u poslijepodnevnom programu Radio Slatine ugostili članove upravnog odbora MK Speed Slatina Zvonimira Bistrovića i Antonija Cesareca i direktora Turističke zajednice Grada Slatine Juricu Bosaka. Povod za druženje bila je najava 9. moto susreta, a koji će se održati ove subote 26.08. na već svima poznatoj lokaciji jezera Javorica.

 

Na početku smo ponovili priču o nastanku ovog složnog i poduzetnog kluba koji datira još od 1996. godine, ali se revitalizirao prije 12 godina i od tada je vrlo aktivan i sudjeluje u raznim akcijama i događanjima na području grada, a i šire.

– Kroz naš klub je prošlo dosta članova. Od osnutka pa do danas brojka varira od 20 do 35 članova. Sada nas je 20 i neki su manje, a neki više aktivni jer sve zavisi od slobodnog vremena. Biti član udruge kao što je naša je ponekad zahtjevno i iziskuje truda i vremena jer imamo događanja kroz cijelu godinu koja su već prešla u tradiciju. Po pravilima našeg kluba mi promoviramo moto sport, ali isto tako sigurnu i savjesnu vožnju i kao takvi smo prepoznati u našoj sredini, a i šire – započinje priču Zvonimir te dodaje da je za njega članstvo u Speedu izaziva osjećaj pripadnosti i prijateljstva. Osjećaj zajedništva i potpore koju jedni drugima daju i kada je najljepše i kada je najteže.

Antonio Cesarec je napomenuo da za sve zainteresirane i potencijalne članove po statutu ima pravilo da svaki član mora imati položenu “A” kategoriju i posjedovati registrirani motor. Ističe savjesnost u prometu i poštivanje pravila prometa jer svaki član svojim postupcima predstavlja i cijeli klub.

– Speedovci nisu samo poznati po kulturnom ponašanju u prometu već sudjeluju u različitim aktivnostima koje organizira Turistička zajednica i sam Grad Slatina i svojim djelovanjem postaju sve bitniji – nadovezao se Jurica Bosak.

Za blagdan Uskrs Speedovci postaju Moto zečevi i uveseljavaju najmlađe u tradicionalnoj potrazi za jajima, a za Božić, unatoč snijegu i hladnoći, postaju Moto mrazovi i također uveseljavaju najmlađe u dječjim vrtićima “Suncokret” i “Zeko”.

Također su sudjelovali u raznim humanitarnim akcijama, a i redoviti su dobrovoljni davatelji krvi. Osim promocije svog kluba bitni su promotori i grada jer gdje god se voze i koje god krajeve posjećuju nose oznake svog kluba i svoga grada Slatine.

Jurica Bosak je istaknuo važnost moto susreta kao turističke atrakcije. Izuzetna je bila posjećenost prošlogodišnjih susreta na kojima su se evidentirali članovi čak 80 moto klubova.

 

 – Izuzetno smo ponosni na sve što radite i što ste kroz godine postigli i u vama vidimo vrlo bitnog partnera u promociji našega grada. U programu rada Turističke zajednice manifestacija moto susreta je najvažnija manifestacija jer generira najveći broj dolazaka turista u naš grad – istaknuo je Bosak.

Organizacija moto susreta je višemjesečno planiranje svakog detalja i ovi su moto susreti pomno isplanirani. Lokacija je pokošena i diže se šator. Odvojen je dio za motore i automobile. Kamperi također imaju svoj ograđeni dio. Ono čemu slatinski bajkeri posebno pridaju pažnju je sigurnost posjetitelja te će područje uz šator i popratne sadržaje biti isključivo pješačka zona.

Turistička zajednica Grada Slatine je i ove godine u suradnji s tvrtkom Čazmatrans d.o.o. osigurala autobus koji će voziti od samog centra grada do Javorice i to već od 21.00 sat do 03.00 sati ujutro u vremenskim periodima od svakih 30 minuta. To će omogućiti velikom broju posjetitelja sigurniji i lakši dolazak, manju gužvu i bolje opuštanje.

Program susreta započinje već od jutarnjih sati i svi posjetitelji su dobrodošli. Tradicionalni besplatni grah za sve bajkere i goste predviđen je za 15.00 sati. Veliki defile ulicama grada predviđen je za 17.00 sati. Bajkeri će se zaustaviti na platou Gradske uprave gdje je organizirano stvaranje Milenijske fotografije u izvedbi direktora SIC-a Roberta Turkalja, a uz pomoć Javne Vatrogasne postrojbe Grada Slatine.

– Ta milenijska fotografija će poslužiti za promociju i Moto kluba Speed i samog grada Slatine jer nas na godinu čekaju okrugle obljetnice i drugih manifestacija, a na taj način želimo i zahvaliti MK Speed  što se toliko trudi oko ovog događaja, a u planu je i izrada kalendara koji će dodatno promovirati ovu manifestaciju – napominje Bosak.

Po povratku u kamp posjetioce očekuju moto igre poput tradicionalnog mjerenja decibela i bacanja gume. U večernjim satima atmosferu će zagrijati rokeri iz susjedne nam BiH grupa “Euphoria” koji nas prate od samih početaka susreta i koji će odličnom svirkom zabavljati sve prisutne – govori nam Zvonimir.

Vrhunac večeri za posjetitelje praktički svih generacija bit će oko 22.30 sati kada će na binu stupiti jedan jedini i bezvremenski Željko Bebek i održati svoj koncert. No ni tu priči nije kraj. Naime po završetku Bebekovog koncerta na pozornicu će ponovno Euphorija koja će nastaviti svirku do ranih jutarnjih sati…

Naši gosti su istaknuli i bitnost sponzora u cijeloj ovoj priči koji su se srdačno odazvali i koji su pomogli da se ova svima draga manifestacija ipak održi. 

– Prepoznali su naš trud i rad i težinu situacije u ovoj godini. Mislili smo napraviti male susrete tek toliko da ispoštujemo formu. U takvim trenucima se prepoznaju vođe. Naš predsjednik Vedran Klement je rekao da idemo u tu priču i na kraju se to pokazalo itekako dobrom odlukom. Sve veće firme, obrti i svi koji su nas i do sada podržavali srdačno su učestvovali da se ovaj događaj realizira. Javilo se preko 30 sponzora i još se javljaju tako da finalna lista svih koji su pomogli još nije gotova. Svakako da ćemo se svima posebno zahvaliti – ističe Bistrović.

MK Speed je svojim dugogodišnjim trudom i radom stekao povjerenje Grada Slatine, Turističke zajednice Grada Slatine i svih Slatinčana, a iz ovog druženja sam zaključila da je ipak sve moguće kad imaš volju i podršku i da se svaki trud isplati.

Vidimo se 26.08. na našoj i vašoj Javorici.

 

Ratka Turk

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button