DOGAĐANJANASLOVNICA

Specijalistička dijagnostika na jednom od najvrjednijih primjeraka stabala, srebrnolisnoj lipi u Parku u Slatini

Nastavkom suradnje između tvrtke Arboring j.d.o.o. za usluge i trgovinu iz Jastrebarskog, Grada Slatine i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Parku u Slatini provedena je specijalistička dijagnostika na starom stablu srebrnolisne lipe.

Specijalistička dijagnostika provedena je na jednom od najvrjednijih primjeraka stabala u Parku u Slatini koje svojim izgledom i dimenzijama plijeni pozornost te je između ostalog potencijalno stanište za strogo zaštićene šišmiše.
Proveden je niz testova kojima je u ime Grada Slatine svjedočila voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Vesna Klement, a na  temelju kojih će se odrediti daljnje radnje njege stabla s ciljem njegovog očuvanja i utvrđivanja sigurnosti korištenja prostora.
Ferenc Divos iz tvrtke Fakopp Enterprise Bt, vodio je i nadgledao obuku u radu s novom, suvremenom opremom za procjenu stanja stabla, tvrtke Arboring j.d.o.o. za usluge i trgovinu iz Jastrebarskog, korištenoj prilikom specijalističke dijagnostike stabla stare srebrnolisne lipe.
(virovitica-nature.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button