NASLOVNICAOPĆINESPORT

Sopjanski ”Podravac” s visokih 5:0 porazio domaći ”Kalinovac”

Nakon uspješnog starta u pripremnim utakmicama i pobjede na domaćem terenu protiv ekipe ”Zdenka ’91” iz Velikih Zdenaca s 3:1, nogometaši sopjanskog ”Podravca” položili su jučer (nedjelja) i drugi ispit.

Naime, Sopjani su gostovali u Kalinovcu kod istoimenog člana 1. županijske nogometne lige Koprivničko-križevačke županije. Da prva pobjeda protiv ”Zdenke ’91” nije bila slučajnost, igrači koje vodi nogometni stručnjak Mario Tolo pokazali su visokom pobjedom 0:5. Igrači ”Podravca” dominirali su cijelu utakmicu te protivniku nisu pružili šansu za ugrozu gola koji je čuvao, bez obzira na godine, uvijek dobar  Kristijan Dumenčić. Prvo poluvrijeme je završilo 0:2, ali Sopjani se nisu opustili te su nastavili s odličnom igrom i drugo poluvrijeme na krilima mladog veznjaka Marka Rastije, što je rezultiralo sa još tri lopte u mreži ”Kalinovca”. Da je jedna od značajnih karika u sopjanskim redovima i ovaj put je pokazao Antonio Babec iako je postigao samo jedan od pet golova, ali njegove asistencije bile su ključne. Među golgetere promaknuo se Matej Androš sa dva postignuta gola, a još su zabili Nikola Menegati i Deni Kucljak.

Trener Tolo pohvalio je igru svih svojih igrača, a naročito pristup utakmici i pokazanu odgovornost u igri. 

– Danas su svi bili na nivou, ne bih nikoga izdvajao. Nastavljamo s pripremama u tjednu koji je pred nama, a sljedeća pripremna utakmica je na rasporedu 20. veljače protive ekipe NK ”Sloboda” u Varaždinu – rekao je Tolo.

Sve u svemu još jedna dobra partija ”Podravca” iz Sopja, koji s razlogom konkurira na naslov prvaka 1. županijske nogometne lige Virovitičko-podravske županije u nogometnoj sezoni 2021./2022.
mf (D. Fišli; Foto: A. Rastija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button