DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Sociolog Bruno Šimleša slatinskoj publici predstavio novu knjigu “(P)ostati zdrav”

Sociolog Bruno Šimleša krajem prošle godine je izdao desetu knjigu “(P)ostati zdrav”, a danas ju je u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavio i slatinskoj publici koju je na početku pozdravila ravnateljica Neda Mađarac i riječ prepustila gostu knjižnice Šimleši.

S velikom radošću, što je došao i u Slatinu, Šimleša je započeo promociju konstatacijom da je došao predstaviti knjigu koju promišlja 20-ak godina, a počeo ju je pisati u jesen 2019.godine. Nakon što se u prijašnjim knjigama bavio temama ljubavi i međuljudskih odnosa, u „(P)ostati zdrav“ fokusira se na zdravlje, a kombinira vlastito iskustvo pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Kroz knjigu posebno naglašava četiri faktora koja negativno utječu na naše zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga „(P)ostati zdrav“ namijenjena je i zdravima i onima kojima je već načeto zdravlje a sve da bi shvatili kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Iz tog razloga knjiga i ima dvoznačan naslov – (P)ostati zdrav.

Tijekom promocije, Šimleša je istaknuo još jedan važan dio knjige koji čine savjeti svima koji žele pomoći svojim voljenima u borbi za zdravlje.

Da ga se ne bi krivo shvatilo, naglašava da se ne trebamo odreći blagodati klasične medicine kako bismo uživali benefite holističkog pristupa, već ih kombinirati kako bismo povećali šanse za izlječenje odnosno očuvali zdravlje. Također dodaje da ne smijemo zaboraviti da su naši srce i um izvanredna tvornica lijekova.

Promociji je većinom nazočila ženska publika, koja je imala prilike i razgovarati s autorom te mu postavljati pitanja a odmah po završetku svi zainteresirani su mogli, po nešto pristupačnijim cijenama nego inače, kupiti, kako najnoviju Šimlešinu knjigu“ (P)ostati zdrav“, tako i ranije izdane knjige.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button