NASLOVNICAOD SVEGA POMALOŽUPANIJA

Sa snimanja Robin Hooda u Dubrovniku vratili se ”orahovački vitezovi” Vlado Grgić Crni, Zoran Špalj i Alen Šimanović

Prepuni dojmova, vratili su se iz Dubrovnika trojica vitezova orahovačke Udruge vitezova Ružice grada, Vlado Grgić Crni, Zoran Špalj i Alen Šimanović. Oni su prošli tjedan sudjelovali u snimanju filmskog spektakla Robin Hood Origins.

Po povratku u Orahovicu, dočekani su kao zvijezde. Svi ih žele pitati kakav je Jamie Fox, kakav je filmski Robin Hood Taron Egerton, dok ih žene pitaju je li Jamie Dornan koji je glumio u ”50 nijansi mračniji” doista tako zgodan.

U Dubrovniku su orahovački vitezovi bili jedini pripadnici neke viteške udruge iz Hrvatske. Presudna referenca, uz opremu i uvježbanost, bio je i nastup u Igri prijestolja, gdje su ”Crni i ekipa” bili prije nekoliko godina.

– Vratili smo se iz Dubrovnika i dojmovi su fantastični. Bio je to spektakl koji će se u kinima pojaviti u ožujku 2018. U filmu smo bili građani Nottinghama, a ekipa se seta je bila sjajna. Od režisera Otte Bathursta, do Jamie Foxa, Tarona Egertona, Jamie Dornana i ostalih glumaca. Fascinirao nas je redatelje Otto Bathurst. U životu nisam vidio vedrije i pozitivnije osobe od njega. Kada bi nam bilo teško, on nas je bodrio da nastavimo dalje. I on se je nama zahvalio.

Crni kaže kako su se ponudili gostovati na premijeri filma.

– Kada bude premijera filma spremni smo nastupiti. Inače, ovo je velika promocija Hrvatske. Kao što je uostalom bila i s Igrom prijestolja ili pak Ratovima zvijezda. No to je i pohvala našem radu na što sam posebno ponosan na naše članove.

Razgovarali su i s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, pa postoji mogućnost da ljeto provedu na Stradunu. Naravno u oklopima.

– Razgovarali jesmo, a ako se dogovorimo u ljeto ćemo ići u Dubrovnik, naravno pod punom opremom, s oklopom i mačevima – zaključio je Vlado Grgić Crni. (www.vpz.hr, Fotografije: Vlado Grgić Crni)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button