NASLOVNICAPOLITIKA

Službeno predstavljeni kandidati Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine za gradonačelnika i dogradonačelnika

Službeno predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine za gradonačelnika i dogradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima održano je, u prostorijama stranke, odmah nakon obilježavanja njegove 31.-e obljetnice osnutka .

Na sjednici predsjedništva stranke i Gradskog odbora HDZ-a Slatina održanoj u petak, 26. ožujka, predstavljen je i podržan kandidat za zamjenika gradonačelnika, član HLSS-a dr. Miroslav Venus. Već ranije je Gradska organizacija podržala kandidata HDZ-a za gradonačelnika Slatine Igora Fazekaša.

Uz članove Gradske organizacije HDZ-a Slatina, nazočili su i gosti, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, članica Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborska zastupnica Vesna Bedeković, član Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske organizacije i dožupan Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, potpredsjednica Gradske organizacije HDZ-a Slatina i državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, te član Gradske organizacije HDZ-a Slatina i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić. 

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, nazočnima se pozdravnim riječima obratio kandidat za slatinskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Igor Fazekaš: „ Izrazito mi je zadovoljstvo sve vas ovdje pozdraviti. Nema nas u onolikom broju koliko bi nas trebalo biti, zbog epidemioloških mjera. Dakle, pred nama su lokalni izbori, izbori za gradonačelnika, dogradonačelnika i župana, i na tim izborima trebamo pokazati snagu najjače stranke u gradu Slatini i Republici Hrvatskoj“, rekao je među ostalim kandidat za slatinskog gradonačelnika Igor Fazekaš.

„Čast mi je što sam pozvan od strane Hrvatske demokratske zajednice kako bi bio kandidat za slatinskog dogradonačelnika. Već dugi niz godina mi iz HLSS-a smo koalicijski partneri HDZ-a na lokanim izborima, pa smo odlučili to biti i sada. Mislim da, kao što je rekao i gospodin Fazekaš, Slatina zaslužuje bolje i uz pomoć svih vas, članova i simpatizera HDZ-a i HLSS-a, to možemo i ostvariti “, rekao je dr. Venus, koji je tijekom svoga obraćanja, članovima HDZ-a uputio i čestitku na 31. obljetnici osnutka stranke. 

Potporu kandidatima, Igoru Fazekašu i Miroslavu Venusu, dali su spomenuti prisutni gosti. Putem video linka, podršku kandidatima pružio je i glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Goran Hanžek. 

Nakon govora podrške prisutnih gostiju,predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković pronašao je vremena javiti se putem video linka: „ Pozdravljam vas sve prigodom vašeg predstavljanja kandidata za gradonačelnika i dogradonačelnika vašeg grada i čestitam vam 31. obljetnicu osnutka stranke u Slatini. Važno je da Hrvatska demokratska zajednica na ovim lokalnim izborima na nivou vaše županije, gradovima i općinama, ostvari što bolji rezultat. Ono što je bitno je jedinstvo članstva i rezultati će potom biti pozitivni. Imate moju potporu, kao i potporu vrha stranke“, istaknuo je Andrej Plenković. 

Na kraju je uslijedila himna HDZ-a ”Bože čuvaj Hrvatsku”.

(tks/Foto:R.Turkalj)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button