DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUDRUGE

SLIK organizirao 15. Likovnu koloniju “Slatinske slike” povodom Dana grada Slatine

Već 15 godina slatinski likovni klub SLIK redovito povodom Dana grada organizira Likovnu koloniju imena “Slatinske slike”, a nastavak je to tradicije koju njeguje od samog osnutka.

Ovogodišnja kolonija „Slatinske slike 2019.“ na kojoj se u prostorima Bussines Cluba Slatina uz domaćine okupilo četrdesetak gostiju slikara i umjetnika, organizirana je pod pokroviteljstvom Grada Slatine.
Umjetnici iz desetak klubova, kao i slikari „slobodnjaci“ pristigli su iz 14 mjesta u Hrvatskoj, odnosno iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Darde, Čepina, Josipovca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Popovače, Pitomače, Virovitice, Suhopolja, Daruvara, Đakova i Požege.
Umjetnici su to koji već dugi niz godina surađuju i održavaju prijateljstva putujući jedni drugima na susrete, izložbe, likovne radionice i likovne kolonije.

– Neka prijateljstva njeguju se već 20 godina, ali svakom kolonijom stječu se i nova. U cijeloj priči uz stjecanje novih iskustava najbitnija su druženja na kojima se uz amatere okupljaju i akademski slikari, pa je to prilika da se vide i druge tehnike slikanja te da se puno nauči, – istaknuo je predsjednik SLIK-a Josip Gribl koji je na samom početku gostima zaželio dobrodošlicu, te ih ukratko upoznao s programom kolonije s koje će nastali radovi ostati u fundusu kluba, a dio njih bit će doniran za organiziranje humanitarnih akcija, što inače Slatinski likovni klub redovito čini.

Tema ovogodišnje likovne kolonije bila je slobodna no i ovoga puta bilo je umjetnika koji su izabrali raditi slatinske motive, a slikarske tehnike bile su uglavnom ulje, akril i pastel.

SLIK trenutno broji 20 članova koji se na svojim radionicama okupljaju u iznajmljenim prostorijama iznad knjižare Panona koje im je svojom potporom osigurao Grad Slatina, a kojemu su se slatinski SLIK-ovci i ovom prigodom zahvalili te naglasili izuzetnu suradnju.

– Okupljamo se redovito na radionicama na kojima svatko radi u svojoj tehnici gdje je ponajviše zastupljeno ulje i akril, ali i pomažemo jedni drugima osobito mladim članovima kako bi savladali slikarske tehnike. Voljeli bi da nam se pridruži što više mladih kako bi ojačali i nastavili rad našeg kluba. Vjerujem da u Slatini i okolici ima umjetnika koji bi nam se mogli pridružiti i pomladiti članstvo, – rekao je Gribl te pozvao sve zainteresirane da dođu pogledati rad slatinskih slikara na radionice koje se održavaju svakog utorka i to u ljetnom periodu od 18 do 22, a u zimskom od 17 do 21 sat. U klubu je svima besplatno osiguran materijal za rad, osim platna, i ono najvrjednije, savjeti iskusnih umjetnika, a o svim detaljima raspitati se može i na broj 098-342-531.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button