CORONAVIRUS INFODOGAĐANJANASLOVNICA

SLAVONSKI LIJEČNICI SUDJELOVALI U CIJEPLJENJU STANOVNIŠTVA BANOVINE

Dr. Željka Perić: Kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima znači!

Poznata liječnica obiteljske medicine dr. Željka Perić svoju slobodnu subotu provela je u Petrinji i Sisku, gdje je dala svoj doprinos u akciji cijepljenja stanovništva protiv koronavirusa koju je organiziralo Ministarstvo zdravstva u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KOHOM) poduprla je akciju kako bi se pomoglo timu epidemiologa u nastojanju da spriječi daljnje širenje koronavirusa.  

Akciji cijepljenja stanovništva, stradalnika potresa koji su smješteni u vojarni „Predrag Matanović“, kao i pripadnika sustava civilne zaštite, vojske i policije koji su na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, pomogli su liječnici iz Zagreba i Varaždina te dvoje liječnika iz Virovitičko-podravske županije. Bili su to obiteljski liječnik dr. Berislav Bulat iz Virovitice, povjerenik Hrvatske liječničke komore za Virovitičko-podravsku županiju, koji je već nekoliko dana na postradalom području, i dr. Željka Perić iz Zdenaca, koja se uputila dati stručnu pomoć kolegama na tom području.

„Meni je srce puno, ispunjena sam zadovoljstvom što sam tamo bila i što smo pomogli koliko smo mogli. Imala sam jednu ljudsku potrebu otići i naći se tamo s tim ljudima i kolegama, jednostavno htjela sam biti s njima u njihovoj nevolji. Došli su liječnici i iz drugih krajeva, i moja kolegica i prijateljica Marlena Ljubičić iz sisačke bolnice rasplakala se kad je vidjela da smo došli i mi iz Slavonije. Pa kako ne bih došla kad vidim koliko im to svima puno znači! Jedna gospođa, dok je čekala na cijepljene, prepoznala me i upitala jesam li ja ona doktorica što je nagrađivana. Kad sam rekla da sam to ja iz Slavonije, ona zaplače i kaže: „Pa vi ste nama došli!“ Naravno, uvijek bih došla pomoći ljudima u nevolji,“ ispričala nam je liječnica koja je 2014. godine proglašena najboljom u Hrvatskoj.

Dr. Perić u petrinjskoj vojarni srela se i s ministrom Vilijem Berošem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavom Capakom, koji su joj zahvalili na angažiranju liječnika obiteljske medicine u aktualnoj situaciji.

„Obiteljska medicina dala je veliki obol u borbi protiv COVID-a, pa i sada smo došli pomoći kolegama epidemiolozima i dati svoj doprinos akciji. Svi zdravstveni djelatnici surađuju, doista su angažirani i daju svoj maksimum u toj borbi. Brzi antigenski testovi sada i nama u ruralnim sredinama mnogo pomažu jer se na uobičajena testiranja čeka danima s obzirom na to da su mikrobiološki laboratoriji preopterećeni,“ kaže dr. Perić.

Nakon što je završena akcija cijepljenja u petrinjskoj vojarni, doktorica Perić je u Sisku posjetila i prijateljicu, radiologinju Marlenu Ljubičić, koja je u subotu bila dežurna na svom odjelu, a s kojom je uspostavila prijateljske odnose aktivnostima u Hrvatskoj liječničkoj komori. Naravno, došli su i kolege iz Komore, iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), i dr. Ljubičić je zbog toga imala osjećaj kao da će sada sve biti u redu. Upravo zbog takvih posjeta i zbog pomoći koja stiže iz cijele Hrvatske unesrećeni i svi koji tamo rade osjećaju da u toj nevolji nisu sami.
(Petar Žarković, Glas Slavonije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button