DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASLATINSKO LJETO

Slavonske Lole pretvorile Slatinu u centar Slavonije

Bez obzira što novija povijest pamti dobar broj velikih i upečatljivih koncerata u središtu Slatine, sinoćnji nastup Slavonskih Lola u sklopu manifestacije Slatinsko ljeto visoko je podignuo letvicu svim budućim događajima koji će se održavati u Slatini i slatinskoj bližoj okolici. Koncert Lola izazvao je i više nego veliko zanimanje građana, lokali su bili dupke puni, mjesta oko fontane bilo je još manje, a dobar dio posjetitelja morao se izboriti i za svoje mjesto na pločnicima pored i iza ljetne pozornice.

Osim konobara, sinoć su dobro morali potegnuti i vlasnici malih obrta, jer gužva na štandovima za langošice, palačinke, balone, hladne napitke i kokice, potrajala je od prvog do posljednjeg takta uvijek sjajnih Slavonskih Lola. Puna dva sata Slatina je bila centar Slavonije, one prave istinske, sa sokacima, salašima, snašama, uzvraćenim i neuzvraćenim ljubavima, nošenim iskrenim svima dobro  odnekud znanim čistim zvucima tankoćutne bisernice i tambure.

Nisu se dečki štedjeli, bilo je tu i starih nezaboravnih hitova, zakinuti nisu ostali niti ljubitelji Škore i ostalih nositelja slavonskog glazbenog ruha, a stigle su Lole, na veliko odobravanje razdragane publike,  u skladu s imenom ponuditi i pokoji onaj pravi lascivni ”bezobrazni” bećarac. Uglavnom sinoćnji koncert Slavonskih Lola u organizaciji Slatinskog informativnog centra, bez lažne skromnosti, po mišljenju i dojmu mnogih zaslužio je jaku peticu, a preostalim izvođačima na Slatinskom ljetu ostavio nimalo laku ostavštinu koju će biti teško nadmašiti. (D. Jukić / Foto: R. Turkalj)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button