Home / DOGAĐANJA / Slavonske Lole pretvorile Slatinu u centar Slavonije

Slavonske Lole pretvorile Slatinu u centar Slavonije

Bez obzira što novija povijest pamti dobar broj velikih i upečatljivih koncerata u središtu Slatine, sinoćnji nastup Slavonskih Lola u sklopu manifestacije Slatinsko ljeto visoko je podignuo letvicu svim budućim događajima koji će se održavati u Slatini i slatinskoj bližoj okolici. Koncert Lola izazvao je i više nego veliko zanimanje građana, lokali su bili dupke puni, mjesta oko fontane bilo je još manje, a dobar dio posjetitelja morao se izboriti i za svoje mjesto na pločnicima pored i iza ljetne pozornice.

Osim konobara, sinoć su dobro morali potegnuti i vlasnici malih obrta, jer gužva na štandovima za langošice, palačinke, balone, hladne napitke i kokice, potrajala je od prvog do posljednjeg takta uvijek sjajnih Slavonskih Lola. Puna dva sata Slatina je bila centar Slavonije, one prave istinske, sa sokacima, salašima, snašama, uzvraćenim i neuzvraćenim ljubavima, nošenim iskrenim svima dobro  odnekud znanim čistim zvucima tankoćutne bisernice i tambure.

Nisu se dečki štedjeli, bilo je tu i starih nezaboravnih hitova, zakinuti nisu ostali niti ljubitelji Škore i ostalih nositelja slavonskog glazbenog ruha, a stigle su Lole, na veliko odobravanje razdragane publike,  u skladu s imenom ponuditi i pokoji onaj pravi lascivni ”bezobrazni” bećarac. Uglavnom sinoćnji koncert Slavonskih Lola u organizaciji Slatinskog informativnog centra, bez lažne skromnosti, po mišljenju i dojmu mnogih zaslužio je jaku peticu, a preostalim izvođačima na Slatinskom ljetu ostavio nimalo laku ostavštinu koju će biti teško nadmašiti. (D. Jukić / Foto: R. Turkalj)

 

 

x

Check Also

Oliveru Jukiću treće mjesto na natječaju ”Slavko Kolar”

Posljednjeg dana manifestacije Dani Slavka Kolara (30.11.) koju godinama tradicionalno organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org