DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatka uskršnja potraga svake godine sve privlačnija

Slatka uskršnja potraga jučer je u prijepodnevnim satima privukla, na radost organizatora TZ Grada Slatine, DND-a Slatina i Grada Slatina, do sada najveći broj mališana.
Ovogodišnja potraga za slatkišima, zbog preuređenja parka 136. slatinske brigade u kojem se do sada održavala, premještena je u park kod Industrijsko-obrtničke škole.
Promjena lokacije nije naštetila ovom događaju. Rekordan broj klinceza i klinaca došao je spreman s košaricama u rukama, da bi mogli skladištiti pronađene slatkiše.
Lijepo, ugodno toplo vrijeme išlo je na ruku ovome događaju koji je započeo prigodnom predstavom zagrebačkog obiteljskog kazališta Šareni svijet, koje je čest i uvijek dobrodošao gost u Slatini.

Po završetku predstave započela je i potraga za slatkišima, odnosno čokoladnim pisanicama i bombonima kojih je bilo, prema riječima organizatora, oko 15 kg.
Dječji ushićeni, uzbuđeni glasići ispunili su park ispred Industrijsko-obrtničke škole. Oni brži i spretniji imali su lijepo popunjene košarice, a oni sporiji, s obzirom na brojnost djece, do čokoladnih pisanica uspjeli su doći tek dolaskom Moto zečeva koji su sa sobom donijeli pune košarice.
Moto zečevi izazvali su posebnu pozornost dovezavši sa sobom „pravog pravcatog zeca“, navevši one najmanje da se zapitaju nije li to baš onaj zeko koji im na Uskrs puni njihova gnijezda darovima.
Ispred organizatora, Slatkoj uskršnjoj potrazi, prisustvovali su zamjenici slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak, direktorica TZ Vanja Lazić, predsjednica DND-a Slatina Snježana Pačarić, predsjednik Gradskog vijeća Darijo Vrbaslija te brojni gradski vijećnici.
Ovogodišnjoj potrazi priključili su se i volonteri akcije „Volonteri u parku“, akcije koja se provodi u okviru projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Ovogodišnja slatka potraga ostati će u lijepom sjećanju brojnim mališanima, koji će zasigurno razraditi svoju taktiku kako bi sljedeće godine pronašli još više čokoladnih pisanica.
(tks/Foto:  Tea Kiš Slačanac)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button