DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinskim poduzetnicima GRAS predstavio Zadrugarstvo i ostale oblike udruživanja

Još jednu u nizu edukacija u sklopu projekta „GRAS za Vas“ danas je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina organizirala Gradska razvojna agencija Slatine.

Ovoga puta okupljeni poduzetnici s područja Slatine imali su prigodu steći nova i proširiti dosadašnja znanja i vještine na temu Zadrugarstva i ostalih oblika udruživanja koje im je kroz predavanje u nekoliko cjelina pojasnila Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske, stručnjakinja na području zadrugarstva i zadružnog udruživanja.

Tako je prisutnima pretočila svoje sedamnaestogodišnje iskustvo u zadružnom poduzetništvu, odnosno mogućnostima udruživanja, plasiranja, prodaje… kroz oblik zadruge s posebnim naglaskom na prednosti i mogućnosti na koji način se može jedna grupacija, odnosno interesna skupina udružiti u zadrugu i putem nje poslovati jednostavnije, brže i efikasnije s manje troškova, što u konačnici donosi lakši plasman krajnjeg proizvoda koji postaje konkurentniji na tržištu.

Današnja edukacija slatinskim je poduzetnicima tako ponudila odgovore na pitanja, što je poduzetništvo, što je zadružno poduzetništvo i kako se može osnovati, a predočeno im je i nekoliko primjera poslovanja zadruga koje su osnovane posljednjih godina.
Jedan takav primjer predstavio je upravitelj vrlo uspješne Zadruge „Trešnja“ s područja grada Novske, Branko Dujić te im prenio njihova iskustva i način rada.

– Budući da je danas 1200 zadruga u Hrvatskoj možemo se pohvaliti samo lijepim rezultatima zadružnog poduzetništva. To je projekt koji živi punim plućima, a dobri rezultati su itekako vidljivi. U takvom obliku poslovanja najbitnije je povjerenje među ljudima koji ulaze u zajednički posao – istaknula je ravnateljica Iličić.

Na početku edukacije nazočne je pozdravila ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer koja je tom prigodom najavila i niz novih edukacija, a već sljedeća na rasporedu je početkom svibnja na temu Optimiziranje poslovnih procesa i standardi kvalitete, tijekom koje će poduzetnicima biti prikazana mogućnost skraćivanja poslovnih procesa za maksimalno iskorištavanje kapaciteta i smanjivanje gubitaka.
Na kraju je podsjetila da su sve edukacije potpuno besplatne, te pozvala poduzetnike koji žele nadograditi svoje znanje i vještine da se prijave za sudjelovanje budući da su edukacije vrlo zanimljive s obostranom interakcijom predavača i zainteresiranih poduzetnika.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button