DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinskim osnovnoškolcima Grad Slatina osigurao besplatnu školsku prehranu

Temeljem Odluke o financiranju školske prehrane učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Slatine, gradonačelnik Denis Ostrošić propisao je postupak za ostvarivanje prava na financiranje troškova prehrane učenika osnovnih škola iz sredstava proračuna Grada Slatine za prvo polugodište školske 2022/2023. godine.

Tako će pravo na financiranje troškova prehrane u školskoj kuhinji moći ostvariti učenici koji imaju prebivalište na slatinskom području te su učenici osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, kako matičnih tako i područnih škola koje imaju uvjete za organiziranje školske prehrane.

Pravo na financiranje troškova prehrane nemaju oni učenici kojima se troškovi prehrane u cjelini financiraju iz drugih izvora, a roditelji koji su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Slatina, za svoju djecu koja su polaznici spomenutih škola, ne moraju podnositi poseban zahtjev Gradu Slatini.

Grad Slatina će temeljem ove Odluke slatinskim učenicima financirati troškove prehrane u razdoblju od 5. rujna do kraja prvog polugodišta školske 2022/2023. godine što će svakako olakšati pritisak na kućni budžet brojnih roditelja slatinskih učenika.
(mf/Izvor: Grad Slatina/Foto: Mihaela Feldi, arhivska fotografija)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button