DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski “Vretenci”osvijetlili svoje boje

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini večeras su mali i veliki „Vretenci“ održali toplu, emotivnu priredbu za koju su se temeljito pripremali, a o čemu su nas izvijestili i tijekom gostovanja u našem programu.

Svoju priredbu ovoga su puta nazvali „Osvijetli moje boje“ i organizirali su je povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, koji se obilježava upravo na današnji dan 16. svibnja.

Naziv priredbe potkrijepili su mišlju da je različitost najzanimljivija boja života i da upravo iz tog razloga u različitosti treba uživati. Svaki dan je prazno platno na koje možemo naslikati što poželimo, poruke su slatinskih „Vretenaca“.

Sve je započelo himnom udruge“Daruj ljubav“ koju su zajednički otpjevali mali i veliki članovi udruge, te volonteri pod vodstvom Tamare Dorić, koja je i autorica pjesme koja je postala himnom slatinskih „Vretenaca“ .

Potom je publiku među kojom su bili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegova zamjenica Sanja Mrzljak Jovanić pozdravila predsjednica udruge Patricija Karaman.

Voditelji priredbe razgovarali su  u duhu uvijek popularnih talk-showova za početak s gostom iznenađenja, ni manje ni više, slatinskim gradonačelnikom Denisom Ostrošićem koji je kroz kratki razgovor otkrio što voli, kako mu započinje dan,nosi li kao gradonačelnik uvijek kravatu i drugo….

Neda Dušak, volonterka udruge predstavila je najstarijeg člana udruge Duška ili kako ga od milja svi u udruzi zovu Dule. On nas je upoznao s tim da je uvijek veseo i dokazao ovaj podatak svojim nastupom, a posebno se veseli druženjima u udruzi, pomaže članovima svoje obitelji, trenutno je u mirovini koju je vrijedno i marljivo zaradio obavljajući brojne poslove.

Uslijedio je još jedan razgovor, ovoga puta Siniša Dušak, također volonter udruge razgovarao je s Josipom, 27-godišnjim članom udruge, inače velikim fanom Hajduka i sporta općenito. Josip je završio srednju školu za konobara, voli putovati, voli se družiti, piše poeziju pa je i pročitao svoju pjesmu „Zlatna ljubav“ kojom je izazvao veliki pljesak ali i pokoju emotivnu suzu u oku publike.

Priredba je bila uspješno vođena, organizirana i uvježbana, odličan posao odradili su članovi i volonteri udruge.

Bilo je tu pjesme, razgovora pa i jedan igrokaz koji su prikazali stariji članovi udruge, a cijeli događaj završio je pjesmom „Život nije siv“popularne Mije Dimšić, no ovoga puta u izvedbi slatinskih Vretenaca te Tamare Dorić i Tare Djokić.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button