DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenci predstavili projekte u 2020. gradonačelniku Ostrošiću

Predsjednica slatinske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Patricija Karaman i tajnica Ivana Sabolić posjetile su jučer gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića koji ih je primio u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.
Razlog ovoga susreta bila je godišnja volonterska nagrada koja je kao kruna vrlo uspješnom radu u 2019. godini dodijeljena ovoj vrijednoj udruzi 5. prosinca prošle godine u Arheološkom muzeju u Osijeku na svečanosti pod naslovom „Učiniti nevidljivo vidljivim“.
Naime već četrnaestu godinu Volonterski centar Osijek dodjeljuje godišnje volonterske nagrade pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici, a Udruga Vretenac dobila je nagradu u kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera.
Stoga su sastanku prisustvovali i predstavnici volontera Udruge Vrtenac; Maja Fumić, Tamara Dorić, Neda Dušak, Evira Vujčić i Siniša Dušak, kako bi gradonačelniku kratko predstavili svoj rad unutar Udruge.
Ti divni i hvale vrijedni ljudi postali su srce i duša Udruge Vretenac, a svojim su nesebičnim radom u 2019. godini ostvarili 1538 volonterskih sati kako na tjednim radionicama, tako i sudjelovanjem na različitim sportskim susretima, obrtničkim i drugim sajmovima gdje su svoje dragocjeno vrijeme posvetili članovima Udruge i time im otvorili vrata u jedan novi svijet.

Bila je to ujedno prigoda za razgovor o tekućoj problematici, novim planovima, suradnjama i ciljevima Udruge u 2020. godini, tako je predsjednica Karaman između ostaloga upoznala gradonačelnika s projektima koje Udruga trenutno provodi.

Jedan od njih pod nazivom „Moj asistnet III“ provodi se od 2018. godine u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac iz Orahovice, a financira se iz Europskog socijalnog fonda i trajat će to lipnja 2021.

Isto tako u partnerstvu s orahovačkom udrugom i financijskom konstrukcijom Europskog socijalnog fonda provodi se i projekt „Nauči me, uspjet ću“, dok je projekt „Škola, mačji kašalj“ Udruga  Vrtenac pokrenula samostalno 2. siječnja ove godine u trajanju od 6 mjeseci uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Brojne su aktivnosti koje Udruga planira u ovoj godini kroz nove ideje i projekte naglasila je predsjednice Karaman uz zahvalu Gradu Slatini koji prati i maksimalno pomaže rad Udruge od samoga početka.

Gradonačelnik Ostrošić raspitujući se za korisnike Udruge najavio je daljnju suradnju te posebno pohvalio priredbu “Osvijetli moje boje” koju su slatinski Vretenci organizirali povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama i na jedan poseban način široj javnosti približili značaj ove Udruge i njezinih volontera na socijalnu i društvenu uključenost njezinih članova u kompletnu zajednicu našega grada.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button