DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenci ponovno u konkurenciji za najbolje kuhare na 2. nacionalnom gastro natjecanju „Amorova žlica“ u Vinkovcima

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) drugu godinu za redom organizirala je nacionalno gastro natjecanje „Amorova žlica“ – za društvo jednakosti na kojem su sudjelovali i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina.
Natjecanje je organizirano u gradovima diljem Hrvatske, a Vretenci su izabrali pokazati svoje vještine u Vinkovcima, 10. rujna ove godine.

Iz Udruge Vretenac Slatina na natjecanju su sudjelovali članovi Matej Teglović, Senka Jung i Anita Lončarević u pratnji stručne administratorice udruge Helene Dereš i domaćice udruge Jelice Hržine.

– Anita i Matej „probili“ su led kako bi pokazali svoje kuharske i majstorske vještine. Anita je pripremila zlevanku sa slanim umakom, dok je Matej pripremio plazma milkshake. Sve su odradili savršeno, bili smireni i samopouzdani, možemo čak reći i moćni. Nakon što su svoja jela pripremili i ostali natjecatelji, na red je došla i Senka. Senka kao Senka, puna samopouzdanja u to što radi, pogotovo u kuhanju, također je pripremila zlevanku, ali sa slatkim umakom. Odradila je to bez imalo muke, onako kako ona to najbolje zna. Nakon što su svi kandidati pripremili svoja jela, dali su intervju, slikali se sa organizatorima, a rezultate natjecanja saznati ćemo nakon što završe natjecanja u ostalim gradovima diljem Hrvatske, – pojasnila je predsjednica slatinske Udruge Vretenac Patricija Karaman te se zahvalila Udruzi UNUO na pozivu za natjecanje, odlično gostoprimstvo, te pružanju mogućnosti osobama s invaliditetom da postanu samostalni i prihvaćeni u društvu te pokažu svoje vještine.(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button