DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenci najavili nove projekte i još aktivniji rad u 2019. godini

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina kojoj su uz članove, korisnike i njihove roditelje, asistente i volontere Udruge, prisustvovali predstavnici brojnih udruga i institucija sa slatinskog područja, te u ime Grada Slatine zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.
Uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman Skupštinu je vodila tajnica Ivana Sabolić.

Izvješće o radu i financijsko izvješće u 2018. godini podnijele su Patricija Karaman i Julijana Pavlešić. Kroz godinu dana djelovanja Udruge Vretenac održano je 36 radionica namijenjenih odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i 18 radionica s djecom s teškoćama u razvoju, te 13 radionica kroz projekt „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji se provodi do sredine lipnja tekuće godine.

Isto tako Udruga Vretenac tijekom 2018. godine provela je 4 projekta:
„Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence“ i „Pokret, igra, učenje“ u suradnji s Gradom Slatinom, zatim „Naše pravo na sport“ gdje je partner tvrtka Komrad d.o.o. Slatina, te „Svjetlopis zavičaja mojim očima“ u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom.

Potom je predstavljen plan rada i financijski plan za 2019. godinu, gdje je među brojnim planiranim aktivnostima posebno istaknut projekt „Moj asistent 3” koji Udruga od siječnja ove godine provodi u suradnji s Udrugom OSIT Jaglac, Orahovica, kao i radionice samozastupanja kao novi oblik podrške.

Nakon što su sva izvješća usvojena svoje viđenje Udruge s prisutnima su podijelili  roditelji, volonteri i korisnici Udruge kroz literarni rad, a svoje su uratke pročitali Jadranka Horvat (roditelj korisnika), Josip Miter i Goran Grahovac (korisnici), te Tamara Dorić (volonterka).

Predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima koji su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu Skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu godinu.
(mf/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button