Home / NASLOVNICA / Slatinski Vretenci na radionici Dramske aktivnosti u poticanju grupne interakcije

Slatinski Vretenci na radionici Dramske aktivnosti u poticanju grupne interakcije

U subotu 28. rujna Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ugostila je doc.dr.sc. Damira Miholića, inače Pročelnika Odsjeka za motoričke poremećaje, kronične bolesti i Art-terapije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Profesor Miholić održao je dvije radionice za članove Udruge Vretenac. Prva radionica dramskih aktivnosti bila je namjenjena volonterima Udruge, dok je druga radionica provedena s grupom mladih i odraslih osoba s intelekulanim teškoćama.

Na radionicama prof. Miholić prikazao je dramske aktivnosti kroz primjenu dramskih igara, fizičkog izražavanja, improviziranih igara uloga, diskusije te drugih tehnika i postupaka. Dramske aktivnosti predstavljaju adekvatan medij za poticanje spontanosti i kreativnosti sudionika te njihove međusobne komunikacije. Ove aktivnosti potiču osjećaj povjerenja, sigurnosti, timskog rada i učenje putem iskustva. Aktivnosti su sadržajno (tematski) prilagođene dobi i mogućnostima sudionika, ali zbog općeljudske prirode dramskog doživljavanja svijeta, u njima mogu sudjelovati svi te putem njih izražavati svoje osjećaje, razmišljanja i iskustva.

– Samo ove godine, Udruga Vretenac orgnaizirala je već niz stručnih radionica i predavanja. „Govorne teškoće djece predškolske i školske dobi“ povodom obilježavanja Europskog dana logopeda, zatim  radionicu i predavanje „Važnost poticanja psihomotornog razvoja u ranoj dječjoj dobi” u suradnji s Kabinetom za ranu psihomotoričku stimulaciju, predavanje i radionice povodom obilježavanja dana osoba s Down sindromom pod nazivom „Tolerancija nije strana riječ“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, organizirano je predavanje na temu „Pristupi i metode rada s djecom i osobama iz autističnog spektra“. – podsjetila je Patricija Karaman, predsjednica ove vrlo aktivne slatinske udruge.
(Mihaela Feldi/Izvor: Vretenac Slatina)

x

Check Also

Dobar ulov hrvača Slatine u Tuzli

Mladi članovi Hrvačkog kluba Slatine, njih ukupno 9, borilo se prošlog vikenda u Tuzli, na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org