DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenci na prvim međužupanijskim igrama „Ljetni bljesak“ u Lipiku osvojili izvrsno 3. mjesto

U ponedjeljak, 24. srpnja članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina: Senka Jung, Goran Grahovac i Matej Teglović, zajedno sa voditeljima iz Udruge Helenom Dereš i Jelicom Hržinom, sudjelovali su na prvim međužupanijskim igrama na bazenima Lipik pod nazivom „Ljetni bljesak“.
Organizaciju ovog događaja pokrenuli su Neda Miščević, osnivačica Centra za inkluziju Pakrac-Lipik te Matija Brinjak, predsjednik iste uz podršku gradova Lipika i Pakraca te Požeško-slavonske županije.

Naglasak ovih igara bio je da sudionici budu IN, odnosno budu INKLUZIVNI. Na igrama je sudjelovalo deset udruga iz osam županija.
Slatinčani Senka, Goran i Matej zajedno s dva člana iz Centra za inkluziju Pakrac-Lipik krenuli su u borbu za pobjedu. Prvotno su igrali igru voda iznad glave, potom je uslijedila igra gađanje u koš s lopticama poredanim po bojama, dok je treća igra bila slalom između bova u vodi i donos loptica.  Održano je i natjecanje u gađanju s lopticama u krugove, te na kraju štafeta u bazenu.

– S ponosom možemo reći da smo na prvim međužupanijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama osvojili 3. mjesto te smo izuzetno ponosni i sretni, – istaknula je predsjednica UOSIT Vretenac Slatina Patricija Karaman čestitavši svojoj ekipi na ovom izvrsnom uspjehu.
Isto tako zahvalila se Centru za inkluziju Pakrac-Lipik na pozivu za sudjelovanjem na ovim značajnim igrama za sve udruge i njihove članove, osobe s intelektualnim teškoćama na području Republike Hrvatske te s veseljem najavila sudjelovanje na novim igrama sljedeće godine koje slatinski Vretenci s nestrpljenjem iščekuju.
(mf/Izvor: UOSIT Vretenac Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button