NASLOVNICAUDRUGE

Slatinski Vretenac sudjelovao na Kampu Saveza UOSIT u Teheljskim Toplicama

Od 5. – 7. prosinca ove godine Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama održao je Kamp u Tuheljskim Toplicama na kojemu je sudjelovalo 107 članova iz 26 od 32 udruge članice Saveza.
Kamp se odvija u sklopu trogodišnjeg programa (2017.-2020.) “II-Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove” pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U radu Kampa sudjelovala je i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina koju su tom prigodom predstavljali: Patricija Karaman, Julijana Pavlešić, Matej Teglović, Jelica Hržina, te Jadranka i Filip Horvat.

Uz brojna predavanja i radionice na kojima su članovi Udruge prisustvovali, nazočnima su prezentirani rad i uspjesi koje je Udruga Vretenac postigla u tekućoj 2018. godini od strane kooridnatorice volontera Julijane Pavlešić i predsjednice Udruge Patricije Karaman koja je ujedno za sve prisutne osobe s intelektualnim teškoćama održala radionicu pod nazivom: „Moje željeno zanimanje“, na kojoj je uz metodu razgovora pokušala odgonetnuti koje su to prepreke s kojima se odrasle osobe s intelektualnim teškoćama susreću pri izboru željenog zanimanja, a kasnije i prilikom zapošljavanja.

Zadnji dan Kampa, predstavništvo Udruge sudjelovalo je na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, te je Patricija Karaman prisustvovala i na sjednici Glavnog odbora Saveza.(mf/Foto:Udruga Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button