DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski umirovljenici odali počast vukovarskim žrtvama obilaskom mjesta sjećanja u napaćenom Vukovaru

Članovi Udruge umirovljenika Slatina, njih 48 predvođeni predsjednikom Vladimirom Domićem posjetili su Vukovar gdje su organiziranim programom obišli ovaj napaćeni grad.

Na taj su način slatinski umirovljenici obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog, te se molitvom i paljenjem svijeća poklonili poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata, osobito vukovarskim.

Tako su u subotu, 2. prosinca posjetili: Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni, Memorijalni centar i masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Vukovarski vodotoranj – simbol obrane, hrabrosti i zajedništva, te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, gdje su uz stručne voditelje i vukovarske branitelje saznali sve o velikoj vukovarskoj tragediji, ali i o hrabrosti Vukovaraca i svih onih koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Na povratku su posjetili Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, a gdje su ujedno obavili i zajednički ručak.

Prijevoz ovoga putovanja članovima Udruge umirovljenika Slatina sufinancirala je Virovitičko-podravska županija, a sljedeće druženje slatinskih umirovljenika bit će tradicionalna proslava Nove godine.

(Mihaela Feldi; Foto: Udruga umirovljenika Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button