DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatinski umirovljenici na izletu u Aljmaš i Đakovo

Ovoga proljeća slatinski umirovljenici dišu punim plućima. Budući da su ukinute brojne epidemiološke mjere koje su unazad dvije godine ograničavale njihov rad, ponovno su pokrenuli razne aktivnosti koje su otvorili svojim omiljenim plesnim večerima.

Tako se članovi Udruge umirovljenika Slatina okupljaju na različitim radionicama, ponovno se aktivnije bave sportom, a ovih dana predsjednik udruge Vladimir Domić poveo je njih 50-ak i na zanimljivo putovanje.

U veseloj i razdraganoj atmosferi uživali su u obilasku Aljmaša i Đakova.

Tako su posjetili najznačajnije marijansko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, ali i u cijeloj Slavoniji, Svetište Gospe od utočišta u Aljmašu gdje su dočekani crkvenim zvonima. Duhovnim sadržajima prožeti i okrijepljeni poslušali su zanimljivu priču župnika i upravitelja svetišta, neki su prošli križni put, neki su prošetali do kalvarije ili Gospinog bunarića, a odabrane su i uspomene u suvenirnici. Na kraju su se okrijepili izvrsnim fišem te nastavili put Đakova gdje su između ostaloga posjetili i đakovačku katedralu.

Impresionirani arhitekturom grada, srednjovjekovnim zidinama i ostalim povijesno-kulturnim znamenitostima uživali su i u prirodi đakovačkog kraja koja oduzima dah, te prošetali Strossmayerovim parkom i popularnim Korzom.

Prije povratka svojoj Slatini počastili su se i čobancem te se sretni, zadovoljni i prepuni lijepih dojmova vratili doma u iščekivanju sljedećeg izleta.
(Mihaela Feldi/Foto: Udruga umirovljenika Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button