NASLOVNICASPORT

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler istrčao svoju 6. službenu stotku na Prvenstvu Hrvatske

Ultramaratoni su sve zanimljivijij u našim sredinama, pogotovo zbog niza uspjeha hrvatskih reprezentativnih ultramaratonki i ultramaratonaca. Osim toga, mnogi žele saznati gdje je granica njihovih mogućnosti, odnosno koliko dugo mogu trčati.
Takva jedna lijepa ultramaratonska utrka održana je u subotu 7. ožujka u Slavonskom Brodu koja je okupila respektabilan broj natjecatelja koji su svoje granice mogućnosti okušali u disciplinama 50 i 100 km, te štafetama na 50 i 100 km Polojske ultre 2020.

Ultramaraton klub Mazator Slavonski Brod i ove je godine organizacijski odradio izvrstan posao te zaradio svaku pohvalu od strane ultramaratonaca među kojima se našao i naš Slatinčanin Goran Draksler.

Draksler je nastupio za Atletski klub „Moslavina u pokretu“ iz Kutine sa startnim brojem 28 te u sklopu Polojske ultre uspješno istrčao svoju 6. službenu stotku na Prvenstvu Hrvatske.

U iznimno jakoj konkurenciji s vremenom od 11:09:44 sati i prosječnim tempom od 06:41, završio je na izvrsnom 16. mjestu.

Stožerna ekipa koja je pratila Drakslera bila je u sastavu: Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Krunoslav Bencek, koji su mu bili neizreciva podrška da ustraje i izdrži sve napore kako bi završio ovu zahtjevnu utrku.

– Iako malo prohladno, vrijeme je poslužilo, uvjeti su bili idealni, organizacija odlična. Svaka čast Ultramaraton klubu Mazator i pohvala sudcima. Sve je krenulo odlično, za 3 sata i 54 minute stigao sam na 42. km, nastavio uspješno, te sam 61 km istrčao za 5,35 sati i onda od 75 km problemi, ostao sam bez goriva u trkačkom smislu, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio na odustajanje. U tome mi je pomogla moja ekipa, Jasna me jedan dio vukla po stazi, a tempo mi je pao na 8,00, potom mi je hrabrosti dala Vesna koja je odradila pedesetku savršeno te je uz mene bila jedan krug i onda dolazi čudo, Kruno koji je isto tako bio izvrstan na 50 km, ulazi sa mnom u zadnja dva kruga, izvlači iz mene dodatnu snagu za koju nisam znao ni da je imam, te odrađujemo ta dva kruga za 60 minuta što mi je osiguralo 16. mjesto prvenstva, – prepričava svoje dojmove Draksler koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom s obzirom na jaku konkurenciju.

Za ovaj uspjeh zaslužne su bile odlične zimske pripreme tijekom kojih je terapijama sanirao svoje ranije ozljede koljena i kralježnice, tako da se za ovu napornu utrku pripremao kroz jedan polumaraton i jedan maraton, te stotinjak kilometara treninga.
Na ovom uspjehu zahvalio se Gradu Slatini koji mu je svojom potporom omogućio odlazak na Prvenstvo Hrvatske, Udruzi maratonaca „Glasnici istine“ VPŽ na čelu s predsjednikom Pavom Tutenovom koja mu je vjetar u leđa u neizmjernim istrčanim kilometrima, svom klubu „Moslavina u pokretu“ i svima drugima koji prate njegovu upornost i ljubav prema ovom sportu.
(Mihaela Feldi/Foto: facebook)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button