DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler „čovjek od čelika“ ostvario svoj san – Istrčao utrku života, 221 km oko Balathona u vremenu 30 sati i 55 minuta

U Republici Mađarskoj od 1. do 3. listopada održava se 15. ultramaraton ”Balathon 2021.”, utrka oko jezera Balathon u duljini od 221 kilometar uz vremenski limit od 32 sata.

Kao jedini predstavnik Hrvatske na ovoj vrlo zahtjevnoj utrci sudjelovao je i slatinski ultramaratonac Goran Draksler koji je utrku istrčao u vremenu 30 sati i 55 minuta i tako postao jedan od tri Hrvata koji su je uopće istrčali.

Prije Gorana utrku su uspjela istrčati samo dva Hrvata, Hrvoje Barić iz Čakovca koji ju je istrčao 2012. godine u vremenu od 31 sat 32 minute i 13 sekunde te završio na 30. mjestu od ukupno 34 natjecatelja, dok je drugi bio Zagrepčanin Darko Vadlja koji je 2016. godine bio 66. od 71 trkača u vremenu 31 sat 23 minute i 42 sekunde, tako da je Goran ujedno postao i Hrvat s najboljim istrčanim vremenom u povijesti ove utrke.

Gorana su i na ovom sportskom pothvatu kao i na mnogima do sada pratili Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ čiji je i Goran član, te magistra fizioterapije Tina Jeđud te mu pomogli da ulovi još jedan svoj san.

– Ova mi je utrka do sada bila najteža i zato mi je ova medalja najvrjednija medalja koju sam ikada osvojio, a poklonit ću ju svom unuku koji će se roditi za par tjedana. Bez mog tima od svega ovoga ne bi bilo ništa zato jedno veliko hvala Tini i Pavi. Ništa nije teško kada imaš cilj, hvala i svima ostalima koji su mi ga pomogli ostvariti, volim vas sve, – rekao je Goran Draksler u svojim prvim dojmovima s ove utrke koju je posvetio svojoj obitelji, a koji su objavljeni u facebook grupi: Goran Draksler-Ultrabalaton 2021, na kojoj su ga njegovi fanovi mogli pratiti tijekom cijele utrke u Mađarskoj.

Goran je na 15. ultramaratonu Balathon 2021. nastupio pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Radio Slatine, te sponzora: Turističke zajednice Grada Slatine, Udruge HVIDR-a VPŽ, Calco grafike, Pizzerije Ivona i Ljekarne Plantak.
(mf/Foto: Facebook)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button