NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Slatinski ulični pjevač Krunoslav Matišić glazbom zarađuje za odjeću i kredit

Krunoslav Matišić (44) svakodnevno već više od godinu dana svira i pjeva ispred nekadašnje robne kuće, sada prodavaonice NTL-a, na središnjemu trgu u Slatini.

– Na ovaj način malo zabavljam naše građane koji prolaze Trgom sv. Josipa i mislim da malo uljepšavam grad. Ujedno zaradim i koju kunu da vratim dug za kredit i da se malo ljepše odjenem. Sve što vidite na meni zaradio sam svirajući ovdje, u centru grada – kazuje Krunoslav.
Predstavljajući se, Krunoslav Matišić kaže da ima poljoprivrednu i višu komercijalnu školu, a 2004. godine završio je Rock-akademiju na zagrebačkom Ribnjaku, kaže, jednu od najpriznatijih škola za modernu glazbu u Hrvatskoj.

– Moja obitelj odrekla me se i sada živim u udomiteljstvu. Od obitelji imam tatu, kojeg najviše volim, imam sina, brata i snahu. Od supruge sam se razveo prije 17 godina. Imao sam tešku prometnu nesreću, pokupio me auto na pješačkom prijelazu. Čovjek je vozio 110 kilometara na sat i od mene napravio invalida, na temelju čega sam i dobio mirovinu – priča Krunoslav.

U nesređenim obiteljskim odnosima, često u alkoholiziranom stanju, dolazilo je do nesuglasica sa sinom, ali Krunoslav ne želi mnogo govoriti o tome, nego sve pripisuje sukobu generacija. Za sina kaže da je dobar, pametan i simpatičan 23-godišnji mladić, a žao mu je što ne može dobiti posao u Slatini. Kod udomiteljske obitelji Krunoslav je smješten oko godinu i pol i vrlo je zadovoljan.

– Dobro mi je, lijepo su me prihvatili i slažem se s njima. Volim svirati pa iziđem i nisam stalno u kući. Redovito već godinama odlazim u Klub liječenih alkoholičara u Slatini, a danas (7. veljače) točno je pet godina kako nisam okusio ni kap alkoholnih pića. Zato ću od ovoga što dobijem počastiti malo prijatelje iz kluba. Sada moja cijela mirovina od 1240 kuna ide za udomljenje, a budući da to nije dovoljno, razliku doplaćuje Centar za socijalnu skrb – dodaje.

Priča Krunoslav i o potrošačkom kreditu od prije nekoliko godina, dok je još živio sa sinom. Nastali su veliki dugovi, ali on to sada pomalo rješava.

– Svaki dan kad odem odavde, odnesem novac koji sam dobio u banku i već sam dio kredita vratio. Tu sam svaki dan već godinu dana, sva četiri godišnja doba, osim kad je jako hladno ili kad pada kiša.

PREPOZNALI TALENT
Opremu za svoje glazbene nastupe Krunoslav ima otprije, a sada je koristi da bi pjesmom uljepšao pojedine kulturne manifestacije u povodu Dana hrvatske knjige, Valentinova ili na skupovima Kluba liječenih alkoholičara.
– Vjerujem da ima ljudi koji su zamijetili i prepoznali moj talent. Volio bih da budu humani i da mi financijski pomognu – kaže Krunoslav Matišić. (Petar Žarković-Glas Slavonije)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button