DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinski učenici posjetili Osijek Mini Maker Faire 2017.

Organizator ovog poučnog putovanja bili su Grad Slatina, GRAS i Savjet mladih grada Slatine kojima je ovo tek jedna od aktivnosti, ali sigurno ne i zadnja kojima će se nastojati mladima u Gradu Slatini ponuditi nove sadržaje i načine kako pratiti moderne tehnologije i educirati se.

Nakon vrlo uspješnog Osijek Mini Maker Fairea 2016,  prvog događaja takve vrste u Hrvatskoj, a i šire u regiji, u Osijeku je 29. travnja održan ovogodišnji sajam! Ova je jedinstvena kombinacija sajma, konferencije i festivala gdje izlagači mogu pokazati svoje ideje i kreacije, te podijeliti znanje s drugim “makerima”, a svima im je zajednička inventivnost, kreativnost i “sam svoj majstor” pristup stvaranju.

Originalni Maker Faire je održan u San Mateu, Kalifornija, i 2015. je proslavio desetu godišnjicu s više od 1100 izlagača i 145000 posjetitelja.

Osijek Mini Maker Faire organizira Osijek Software City u suradnji sa #labOS hacklabom i pod pokroviteljstvom Maker Media, izdavačem časopisa Make koji oko sebe okuplja globalni makers pokret.

Ove godine na sajmu su prezentirani projekti koji uključuju robotiku, mikrokontrolere, računala, elektroniku, RC uređaje, virtualnu stvarnost, 3D printanje, lasere, raketarstvo, avio, auto i ino modelarstvo, stare obrte, interaktivnu umjetnost, zelene tehnologije, električne automobile, interaktivne igračke, sve vrste strojeva (što neobičnije, to bolje), održivu proizvodnju hrane…

Ovaj zanimljivi sajam posjetili su i učenici slatinskih osnovnih škola predvođeni profesorima tehničke kulture Ivanom Drokanom i Draganom Menčikom kao i osnovci iz Nove Bukovice. Učenici su sa zanimanjem otkrivali brojne nove tehnologije koje su im u školama najčešće nedostupne i puni dojmova te novih saznanja u popodnevnim satima vratili se u Slatinu.

Organizator ovog poučnog putovanja bili su Grad Slatina, GRAS i Savjet mladih grada Slatine kojima je ovo tek jedna od aktivnosti, a sigurno ne i zadnja kojima će se nastojati mladima u Gradu Slatini ponuditi nove sadržaje i načine kako pratiti moderne tehnologije. (mk / Foto: Marijo Kokorić / D. Menčik / I. Drokan)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button