DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski turnir ima prve pobjednike, ali i sve finaliste

Nakon današnjeg pretposljednjeg dana turnira poznati su finalisti turnira u prestižnoj seniorskoj konkurenciji. To su Letnica Petrinja i OPG Vengert, a kod veterana Autoservis Ino i Baksuzi MK Respect. Pobjednici turnira kod mlađih dobnih kategorija su Škola nogometa Slatina 3, NK Virovitica i MNK Apokalipsa Cvjećarnica Camelia.

Policija je i danas odigrala vrhunski posao osiguranja turnira, a i organizatori su sasvim logično pooštrili mjere pa je sve za razliku od jučerašnjeg kaotičnog dana prošlo glatko i bez ikakvih gužvi. Naime, odlukom organizatora u dvoranu je moglo ući samo 550 gledatelja, a svi drugi morali su strpljivo čekati ako bi se oslobodilo pokoje mjesto.

Kao i svakog dana prvi su na teren dvorane istrčali klinci i to u borbi za odličja. S obzirom na visoke uloge koji su bili u igri očekivano smo gledali tvrd ne baš atraktivan nogomet. Nagrade najboljim mladim momčadima i najboljim pojedincima uručili su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić.

I Autoservis Ino i Baksuzi bili su veliki favoriti protiv svojih protivnika u utakmicama polufinala veteranske konkurencije, a i jedni i drugi morali su se itekako dobro oznojiti kako bi na koncu ipak opravdali taj status i završili u finalu. Posebno je Vegeška namučila Inu. Virovitičani su i dugo bili u vodstvu no silan pritisak Autoservis Ine isplatio se sredinom drugog dijela kada je super efikasno suprotne rašlje na povratnu loptu pogodio Bočkaj. Nakon remija otišlo se u rulet šesteraca, a tu je po tko zna koji put briljirao vratar Miško Lorenc izvukavši svoje suigrače iz te neugodne situacije.

Pomalo se očekivano odlučio povući i braniti protiv Baksuza i ta taktika funkcionirala je besprijekorno sve do same završnice kada se konačno po svoju momčad ukazao neponovljivi Dragan Ostojić. Sve do tog trenutka tijekom cijelog turnira patio se Ostojić sa svojom igrom, a onda u samo djeliću sekunde eksplodirao okrenuvši svog čuvara i na njemu svojstven lakonski način mirno plasirao loptu pokraj nemoćnog Vrbaslije za finale Baksuza.

Letnica Petrinja je ponovno imala pravu malu vojsku grlatih navijača, ali i fantastičnu igračku večer. Odlično su igrali i članovi Errora koji su i prvi došli u prednost preko Kizivata i sa tih 1:0 otišli na poluvrijeme. Na njihovu žalost odabrana škvadra zagrebačkih haklera u nastavku je ubacila u šestu brzinu i preko raspoloženog strijelca Darka Duvnjaka izborila zasluženo finale.

OPG Vengert nije imao nikakvih problema kontra Fontane. U istinskog junaka cijelog dana turnira ponovno se prometnuo maestralni Domagoj Ninčević. Već njegov prvi pogodak bio je pravo malo remek djelo no ono što je napravio svladavši Dragojevića po drugi put za 3:0 i kraj priče o pitanju pobjednika prepričavat će se još jako dugo.

 

Damir Jukić

 

7.1.2023.

Rezultati:

U – 11:

Za 3. mjesto: NK Suhopolje  – NK Sokol Milanovac Mr. Jack 3:2

Finale: ŠN Slatina lll  – NK Voćin 0:0 (2:1-6m)

Najstrijelac: Karlo Šikić (ŠN  Slatina lll)

Najgolman: Matej Radić (ŠN  Slatina lll)

Najigrač: Karlo Šikić (ŠN  Slatina lll)

 

U – 13:

Za 3. mjesto: ŠN Slatina ll – NK Mladost Miljevci 1:1 (4:3-6m)

Finale: NK Virovitica – NK Suhopolje 2:0

Najstrijelac: Luka Mijok (NK Virovitica)

Najgolman: Josip Vidović (NK Virovitica)

Najigrač: Jan Feketija (NK Virovitica)

 

 

 

U – 15:

Za 3. mjesto: No limit Tvin – NK Suhopolje 3:0

Finale: MNK Apokalipsa Cvjećarnica Camelia  – NK Virovitica 2:1

Najstrijelac: Matija Česnik (NK Virovitica)

Najvratar: Ivan Zrno (MNK Apokalipsa Cvjećarnica Camelia)  

Najigrač: Antonio Trupina  (MNK Apokalipsa Cvjećarnica Camelia)  

 

 

Veterani (1/2 finala):

Autoservis Ino – VGŠK 1:1 (5:4-6m) (Bočkaj/Dražić)

Pomalo – Baksuzi MK Respect 0:1 (Ostojić)

 

Seniori (1/2 finala):

Letnica Petrinja – Error 404 Knauf Ljubas 4:1 (Duvnjak 2, Badrov, Majić/Kizivat)

OPG Vengert – Klas agro CB Fontana 5:1 (Ninčević 2, Šantić, Jozić, Mijić/Pecolaj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button