NASLOVNICASPORT

Slatinski Tominac – skijaška destinacija

Kada zaleprša snijeg i zabijeli Slavoniju, sada je već nadaleko poznato da je malo skijalište Tominac u Slatini spremno za sve ljubitelje snježnih aktivnosti. Skijalište je udaljeno od središta grada svega 2,5 kilometra, a u podnožju skijaške staze smještene su klupe i stolovi za odmor, kućica Skijaškog kluba Slatina, te početak vučnice, koja je dovoljnog kapaciteta kako bi zadovoljila potrebe staze duljine oko 300 metara.
Staza je vrlo široka, stoga je podijeljena na dva dijela, jedan dio za skijaše, a drugi za bordere i sanjkaše. Kako je prošle godine nabavljen “ratrak” izgrađena je i garaža za ovaj stroj od velikog značenja za Skijaški klub Slatina čiji su članovi do tada stazu uređivali ručno, bez pomoći mehanizacije.

Ove godine snijeg je po drugi puta zabijelio skijalište Tominac, ovoga puta s tek 15-tak centimetara snijega, ali dovoljno da okupi ljubitelje skijanja koje smo danas zatekli na omiljenom im slatinskom brdu.
Na skijalištu se od srijede skija svakodnevno, a i danas smo zatekli popriličan broj skijaša koji žele iskoristiti snijeg dok ga ima.
Prema riječima voditelja skijališta Bore Radanovića kvaliteta snijega je dosta dobra što su prepoznali skijaši iz svih dijelova Slavonije.
„Skijalište je u ovom zimskom ugođaju destinacija ne samo za skijaše, bordaše i sanjkaše, već za sve ljubitelje prirode koji ovdje mogu uživati u šetnji i svježem zraku, a mogu se okrijepiti i skijaškim čajem kojeg pripremaju članovi Ski kluba.“ – rekao je Radanović.

Tradicija Tominca duga je gotovo 40 godina rekao nam je predsjednik Skijaškog kluba Slatina Dražen Prebeg koji je izrazio zadovoljstvo trenutnom opremljenošću skijališta čija je posjećenost izuzetna, posebno vikendom kada uz Slatinčane dolaze posjetitelji iz Našica, Slavonskog Broda, Osijeka, Donjeg Miholjca, Virovitice, Suhopolja, pa čak iz Kloštra.
Nadam se da će se snijeg zadržati što duže, a nove snježne oborine očekuju se ponovno idućeg tjedna. Trebalo bi nam 20-25 cm snijega kako bi se staza pripremila „ratrakom“, a ne kao ovoga puta kada je uređena na stari način, skijama.“ – rekao je Prebeg te najavio u sklopu planova za tekuću godinu, uz pomoć Grada Slatine, projekt uvođenja rasvjete na skijalištu kako bi se mogao produžiti boravak na stazi do 20 ili 21 sat, što nam je potvrdio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić kojega smo također zatekli na skijaškoj stazi gdje se nakon sedam godina pauze okušao u skijanju.

Nakon nabave „ratraka“ i uređenja prilazne ceste skijalištu, na redu je rasvjeta, a imamo još novih ideja kako poboljšati ovu destinaciju. Grad Slatina u svakom slučaju podržava radnu skupinu koja već godinama vrijedno radi oko planinarsko-skijaškog društva jer činjenica je da danas bez turizma u Hrvatskoj ne možemo. Nalazimo se u dijelu Slavonije koji treba razvijati i u tom pogledu, a Grad Slatina u suradnji, ne samo sa skijašima i planinarima, nego općenito sa svim elementima civilnoga društva, učinit će sve da Slatina na neki način postane zanimljiva destinacija i svi oni koji su zadovoljni s malom srdačnom sredinom gdje će ih uz skijašku stazu dočekati topla riječ, kuhano vino ili čaj, dobro su došli i nadam se da će nam se vratiti.“ – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Skijalište Tominac možete posjetiti svakodnevno od 10-16 sati.
Cijena dnevne karte za djecu je 20, a za odrasle 30 kuna.
Godišnja članska karta je 300 kuna za odrasle, a 200 kuna za djecu do 15 godina.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button