DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski sport kao jaka karika civilnog društva

Jučer je u Restoranu Stari podrum održana redovna izvještajna godišnja skupština Zajednice športskih udruga Slatina.  S obzirom da je Slatina specifična sredina sa vrlo jakim utjecajem civilnog društva, predsjednik Zajednice Davor Butorac otvarajući skupštinu  dodao je da je upravo sport možda i najjača karika tog društva.

Slične riječi birao je i gradonačelnik Denis Ostrošić rekavši da je slatinski sport dika grada, zahvalivši pri tom i okupljenim delegatima klubova i udruga što svojim, ne samo  djelovanjem , već i sjajnim rezultatima, u lijepom svijetlu prezentiraju naš grad. Uz dodatan razvoj ekonomskih prilika u Slatini, gradonačelnik je izjavio da se nada istom i pri razvoju sporta odnosno klubova ujedinjenih pod kapom Zajednice športskih udruga. Ponovno je naglašen veliki problem trenutne nemogućnosti korištenja velike dvorane srednje škole na što je gradonačelnik rekao, s obzirom na njegov nedavni zajednički posjet sa županom Androvićem  istom objektu, da bi radovi uskoro mogli biti gotovi. ”Gradu kao instituciji puno znači sport, i da se njime bave svi, od najmlađih pa sve do rekreativaca i veterana. Mi smo tu da u skladu s mogućnostima pomognemo svakome. Svjesni smo da i ne rade svi u istim uvjetima, a  naša vrata svima su širom otvorena kako bi na bilo koji način uskočili u pomoć ”’ –  bile su završne riječi gradonačelnika, a ujedno i otvoreni poziv Grada kao institucije svim klubovima i udrugama koji tragaju za mogućim rješenjima svojih problema.

Inače skupštini je prisustvovalo 16 od 25 delegata. Prošle godine Grad je preko Zajednice klubovima podijelio oko 641 000 kuna, dok je planirani iznos namijenjen radu Zajednice ove godine znatno viši  i iznosi oko 790 000 kuna.

Slatinski sport ima dugu tradiciju, a uz tu činjenicu, naglašeno je sinoć na skupštini, uskoro dolaze obilježavanja okruglih obljetnica kuglačkog i nogometnog kluba, ali i ribičke udruge Smuđ. Ispred slatinskog nogometnog kluba Miran Janečić zatražio je podršku Grada pri organizaciji obilježavanja 100 godišnjice kluba, a i dobio ju je potvrdnim gradonačelnikovim odgovorom. Za riječ se javio i Željko Kolinger podijelivši sa svima informaciju ne baš svijetle vijesti  o opasnosti od mogućeg gašenja gornjomiholjačkog nogometnog kluba. Josip Kovačić je ispred miholjačkog streljačkog kluba zatražio od Zajednice, odnosno od Grada, adekvatan prostor za zračnu streljanu, s obzirom na, kako je rekao, veliku zainteresiranost mladih Slatinčana za bavljenje ovim sportom.(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button