DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski rekreativci uspješno odvozili BRUT

Baranja rural trail ili kraće BRUT –  ime je jedinstvene biciklističke utrke koju je u subotu 19.lipnja organizirala Udruga Baranja i turizam uz svesrdnu pomoć Udruge Đola.

Osnovni cilj i misija organizatora bio je kroz jedan vid sportskog natjecanja i popratnog druženja upoznati sudionike BRUT-a s Baranjom, njenim prirodnim ljepotama, srdačnošću njenih ljudi , a u tome su i više nego uspjeli. Bez obzira što se radilo prvom izdanju organizacija je u svakom pogledu bila vrhunska. Od ljubaznosti domaćina, popratnog osoblja, brojnih  volontera, preko dodatnih brojnih zabavnih i edukativnih sadržaja ponuđenih svim posjetiteljima, a prvenstveno djeci i najmlađima na maštovito osmišljenoj i u konačnici zavidno uređenoj lokaciji ponad gradskih bazena u Belom Manastiru, pa sve do same utrke koja je sudionike vodila kroz prelijepu Baranju uzduž i poprijeko, sve je i usprkos užarenoj temperaturi bilo na visokoj razini. Iako su svi sudionici u utrku startali zajedno, BRUT je bicikliste vodio u dva smjera odnosno u dvije zasebne utrke, u onu od 25 i duplo dužu od 50 kilometara. Također u svakoj od navedenih utrka medalje i nagrade dijelile su se u seniorskoj (do 45 godina starosti) i u veteranskoj konkurenciji (iznad 45 godina), kako za žene, a tako i za muškarce.

Pristiglo je tako u Beli Manastir stotinjak natjecatelja, od amatera i rekreativaca pa sve do onih puno ozbiljnijih ”pravih” biciklista članova klubova koji su spomenute staze gotovo doslovno preletjeli. U spomenutu prvu skupinu definitivno spada i niže potpisani novopečeni zaljubljenik u biciklizam kojeg je na startnu liniju BRUT-a  privukla radoznalost da iz prvog lica upozna Baranju, ali i da po prvi puta vidi kako stoji u odnosu ”s konkurencijom”. Djelatniku Radio Slatine za prijeći 50 kilometara ”začinjenih” s 1 000 metara visinske razlike kroz jedinstvene baranjske surduke, ravnice, šume i polja, bilo je potrebno 3 sata i 16 minuta što ga je u konkurenciji 48 natjecatelja koji su startali u utrku svrstalo na 15 mjesto sveukupnog poretka. Usporedbe radi pobjedniku utrke Slobodanu Petroviću i preostaloj ekipi iz vrha poretka za isti pothvat trebalo je gotovo punih sat vremena manje.  BRUT  je po 34 ”ugodna” celzijeva stupnja uspješno finiširao još jedan rekreativac iz Slatine. Naime, Mladen Plantak također je imao želju upoznati Baranju i proći ju biciklom, a to je ostvario u utrci na 25 kilometara gdje se u konačnici u konkurenciji 50 natjecatelja u svojoj prvoj utrci plasirao na 28.mjesto  sveukupnog poretka. Tih 25 kilometara odvozio je za jedan sat i 43 minute. Apsolutni pobjednik te utrke bio je Slaven Getoš koji je do cilja stigao u vremenu jednog sata i 5 minuta.

 

https://stotinka.hr/hrv/utrka/4271/ukupni_poredak

 

https://stotinka.hr/hrv/utrka/4270/ukupni_poredak

Damir Jukić

Foto: dj, :BRUT, BaranjaMedija.hr

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button