DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski predstavnici solidni na Podunavlje trailu, Čiček treći u Sračincu

U Erdutu je u organizaciji kluba Žuti šešir iz Osijeka održano još jedno izdanje svima trkačima rekreativcima uvijek primamljivog Podunavlje traila. Kako osim lijepe prirode i staza ova utrka sa sobom nosi nekakav svojevrstan šarm i prigodu za ugodno cjelodnevno druženje na nju se godinama redovito odaziva i velik broj Slatinčana. Ovogodišnje izdanje Podunavlje traila uključivalo je tri različite trkačke distance, ali i dvije namijenjene biciklistima.

Na najdužoj dionici od 24 kilometra na tzv. Plavoj utrci Slatina je imala jednog predstavnika. Radi se o članu Šapica Miši Nicingeru koji se u konkurenciji nekih 50-ak trkača polumaratonaca plasirao na vrlo dobro 19. mjesto (2 sata i 24 minute).

Najviše naših predstavnika bilo je na srednjoj dionici od 12 kilometara. Na toj Zelenoj utrci najbrži je od svih njih bio Srđan Radulović koji je predstavljao Biciklistički klub Slatina, a koji se u vremenu jednog sata i tri minute plasirao na sveukupno 11. mjesto. Tek minutu poslije njega u cilj je kao 13. utrčao član Motiva Igor Pipić. Slatinski su biciklisti imali predstavnika i u Dariu Kruljcu koji je bio 19. Motivka Maja Šantić bila je u sveukupnom poretku 31., Danilo Cimbaljević 32., a Sandra Kraljik 40. Na najkraćoj distanci od 5 kilometara Anita Pipić bila je 9.

A dok su navedeni trčali živopisnim krajolicima Erduta, Dalj Planine, Aljmaša i pokraj ušća Drave u Dunav, nešto sjevernije po asfaltu je trčao još jedan član Motiva Davor Čiček. On je odlučio poći u Sračinec gdje je Atletski klub Varaždin organizirao po prvi put cestovnu utrku imena Srakarsko – svibovečki cener. I tu je bilo ponuđeno više različitih distanci za utrkivanje, a Davor je izabrao udarnu, ”cener”, naravno na deset kilometara. U popriličnoj jakoj konkurenciji 60 atletičara i atletičarki iz Hrvatske i Slovenije Čiček je u cilj utrčao kao sveukupno 7. u vremenu 42 minute i 44 sekunde. Odličan je to rezultat za ovog mladića, a koji je još dodatno honoriran brončanom medaljom za 3. mjesto koje je Davor osvojio u konkurenciji natjecatelja od 30 do 39 godina starosti.  

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button