DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinski predstavnici odlični na Plitvičkom maratonu

Slatina je imala predstavnike i na jednom od najpoznatijih hrvatskih maratona – Plitvičkom maratonu.

Na 39. izdanju jedne od najtežih cestovnih utrka ovog dijela Europe okupilo se oko 1000 trkača iz cijelog svijeta.

Upola kraću dionicu trčalo je njih 400 i to u čast Valentine Valjak, prerano preminule pobjednice 35. plitvičkog maratona, a po kojoj ovaj polumaraton nosi i ime. Taj polumaraton sjajno je istrčala Maja Šantić, članica Motiva. Ona je do cilja stigla u vremenu 2 sata, 2 minute i 44 sekunde što joj je bilo dovoljno za visoko 23. mjesto. U dobnoj kategoriji Ž35 za samo jedno mjesto joj je izmakla medalja. Naime, Maja je bila 4., a do tog rezultata stigla je uz veliku pomoć supruga Zlatka, poznatog “Ironmana” i triatlonca. Zlatko je trčao uz Maju kako bi joj pomogao da ostvari što bolji rezultat, a njemu je ova utrka bila još jedan dobar trening kao priprema za skori ponovni pokušaj završavanja ultra zahtjevnog Ironmana koji će se održati u Austriji. A priča o obitelji Ironmana iz Mikleuša na Plitvicama je dobila i nove konture. Naime, i najmlađi članovi obitelji trčali su svoju Dječju utrku. U kategoriji predškolaca, Sven Šantić bio je 1. i uzeo zlatnu medalju (!), dok je još mlađa Aria u istoj utrci bila 13. Zlatko ruši sve moguće najzahtjevnije sportske izazove, supruga Maja sve je brža i brža, a evo sada stižu i nasljednici ove super sportske obitelji.

U ekspediciji Šantići na Plitvicama bila je i Iva Šantić, također uspješno istrčavši polumaraton u vremenu 2:21:40. S tim rezultatom Iva je bila 72., a u kategoriji ŽS – 26.

Na kraljevskoj dionici maratona dvojica su slatinskih predstavnika završila utrku. Odličnu je utrku istrčao Darko Dolovski plasiravši se u vremenu 3:25:00 na čak 20. mjesto. Darko se okitio i medaljom jer je bio drugi najbrži u kategoriji M45. Neumorni Miša Nicinger istrčao je i ovaj maraton koji za razliku od drugih uključuje i velik broj “visinske” što ga čini jednim od najtežih. Član Šapica u vremenu 4:11:08 bio je 55., a u kategoriji M60 čak 4. te je i njemu za samo jedno mjesto izmakla medalja.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button